Ταξιδιωτικές συμβουλές από το ΚΕΕΛΠΝΟ: Τι να προσέξουμε στις διακοπές μας - iefimerida.gr

Ταξιδιωτικές συμβουλές από το ΚΕΕΛΠΝΟ: Τι να προσέξουμε στις διακοπές μας

Ταξιδιωτικές συμβουλές από το ΚΕΕΛΠΝΟ: Τι να προσέξουμε στις διακοπές μας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφτασε επιτέλους η ώρα για τις πολυαναμενόμενες καλοκαιρινές μας διακοπές, ωστόσο για να τις απολαύσουμε ευχάριστα και με ασφάλεια, το ΚΕΕΛΠΝΟ συμβουλεύει τι να προσέξουμε και πώς να προστατευθούμε από τις «παγίδες» του καλοκαιριού.

Η ενημέρωση του ταξιδιώτη και η έγκαιρη λήψη κατάλληλων προληπτικών μέτρων μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για τις διακοπές μας αλλά και εμάς τους ίδιους.

Τροχαία Ατυχήματα
Τα τροχαία αποτελούν αιτία σοβαρής αναπηρίας ή απώλειας ζωής σε ταξιδιώτες που πραγματοποιούν διεθνή ταξίδια σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπου δεν είναι άμεσα διαθέσιμη οργανωμένη ιατρική φροντίδα. Ετσι το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά

  • Προσοχή σε χώρες όπου η οδήγηση γίνεται στο αντίθετο διάζωμα

Αποφυγή οδήγησης υπό την επήρρεια αλκοόλ ή με οχήματα χωρίς ζώνες ασφαλείας


Φαγητό και ποτό
Οι ταξιδιώτες όταν επισκέπτονται μία ξένη χώρα καταναλώνουν συχνά τροφές και ποτά αγνώστου προελεύσεως που παρασκευάζονται υπό αμφίβολες συνθήκες υγιεινής. Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά:

Τα έντομα, κυρίως τα κουνούπια, αποτελούν κίνδυνο για ταξιδιώτες σε προορισμούς όπου ενδημούν νοσήματα όπως η ελονοσία ή ο κίτρινος πυρετός. Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά:
Τσιμήματα Εντόμων

  • Χρησιμοποιείτε κουνουπιέρες το βράδυ


Ατυχήματα στο Νερό
Οι παραλίες, οι λίμνες, τα ποτάμια και οι πισίνες προσφέρονται για ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Οι κύριοι κίνδυνοι ωστόσο είναι οι πνιγμοί και οι τραυματισμοί. Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά:



Κίνδυνοι από δάγκωμα ζώων
Σε περίπτωση δαγκώματος το ΚΕΕΠΛΝΟ συνιστά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ