Μάχες στην Ουκρανία -Εγκαταλείπουν οι αντάρτες λέει η κυβέρνηση, διαψεύδουν οι φιλορώσοι - iefimerida.gr

Μάχες στην Ουκρανία -Εγκαταλείπουν οι αντάρτες λέει η κυβέρνηση, διαψεύδουν οι φιλορώσοι

Μάχες στην Ουκρανία -Εγκαταλείπουν οι αντάρτες λέει η κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπαρούτι και σύγχυση «μυρίζει» για μία ακόμη φορά η Ουκρανία και συγκεκριμένα η περιοχή του Σλαβιάνσκ. Επειτα από μάχες ανάμεσα στο στρατό και τους αντάρτες την Παρασκευή, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι φιλορώσοι εγκαταλείπουν το προπύργιό τους, αλλά οι τελευταίοι διαψεύδουν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσέν Αβάκοφ, ανακοίνωσε μέσω facebook ότι ένα μεγάλο μέρος των αυτονομιστών και ο αρχηγός τους εγκατέλειψαν το Σλαβιάνσκ.

«Πριν ξημερώσει οι υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι ο Ιγκορ Στρελκόφ, (που κατηγορείται από το Κίεβο ότι είναι συνταγματάρχης των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού) και ένα μεγάλο μέρος των μαχητών εγκατέλειψαν το Σλαβιάνσκ προκαλώντας σύγχυση στους λίγους άνδρες τους που παραμένουν εκεί", έγραψε ο Αβάκοφ.

Ο Στρέλκοφ την Παρασκευή έκανε έκκληση στη Μόσχα, ζητώντας βοήθεια αφού- όπως είπε- χωρίς αυτή, το Σλαβιάνσκ θα πέσει σύντομα στα χέρια των δυνάμεων του Κιέβου. Πάντως, φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία διέψευσαν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες φέρονται να εγκαταλείπουν το Σλαβιάνσκ και ότι αυτοκινητοπομπή τους με αυτονομιστές και πολεμοφόδια αναχώρησε για την πόλη Κραματόρσκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ