Επιστροφή- εξπρές του ΦΠΑ για τις συνεπείς επιχειρήσεις -Είσπραξη μέσα σε μία εβδομάδα - iefimerida.gr

Επιστροφή- εξπρές του ΦΠΑ για τις συνεπείς επιχειρήσεις -Είσπραξη μέσα σε μία εβδομάδα

Επιστροφή- εξπρές του ΦΠΑ για τις συνεπείς επιχειρήσεις -Είσπραξη μέσα σε μία εβ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν κλικ και η αναμονή μίας εβδομάδας θα είναι αρκετά πλέον προκειμένου να εισπράξουν οι επιχειρήσεις την επιστροφή του ΦΠΑ. Αυτό βέβαια θα ισχύει μόνο για όσους δεν έχουν εκκρεμότητες με την εφορία.

Τις νέες, διαδικασίες εξπρές, προβλέπουν οι διατάξεις τις οποίες έχει έτοιμες ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και με τις οποίες θα δοθεί η λύση στις αιτήσεις που στοιβάζονται στις εφορίες. Με τις νέες διαδικασίες, θα αρκεί ένα κλικ στην ηλεκτρονική περιοδική δήλωση και δεν θα είναι απαραίτητη η υποβολή αίτησης για την επιστροφή του ΦΠΑ, αλλά ούτε και η υποχρέωση υποβολής εκκαθαριστικής δήλωσης, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Αυτή τη στιγμή στις εφορίες είναι σε αναμονή 20.492 αιτήσεις για επιστροφές ΦΠΑ, που φτάνουν τα 684 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα η αγορά να στερείται πολύτιμο ρευστό. Η αναμονή φτάνει ακόμη και τις 818 ημέρες για την είσπραξη, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις, αναμένεται από τις αρχές του 2015 να απαλλαγούν από τη διαδικασία υποβολής περιοδικών δηλώσεων οι μικρές επιχειρήσεις με χαμηλό τζίρο και οι αμειβόμενοι με μπλοκάκια.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ