Στα άκρα η κόντρα για τη ΔΕΗ -Παράνομη η απεργία, δεν κάνει πίσω η ΓΕΝΟΠ, έτοιμη για όλα δηλώνει η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Στα άκρα η κόντρα για τη ΔΕΗ -Παράνομη η απεργία, δεν κάνει πίσω η ΓΕΝΟΠ, έτοιμη για όλα δηλώνει η κυβέρνηση

Στα άκρα η κόντρα για τη ΔΕΗ -Παράνομη η απεργία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κόντρα υψηλής... τάσεως, ανάμεσα στην κυβέρνηση τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κλιμακώνεται το σαββατοκύριακο, μετά από την απόφαση του δικαστηρίου να κρίνει ως παράνομη και καταχρηστική σε κάποια σκέλη την απεργία. Οι συνδικαλιστές διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ενώ η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη για όλα, με το ενδεχόμενο της επιστράτευσης να είναι πλέον ορατό.

Μετά από μαραθώνια σύσκεψη, από το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα το δικαστήριο αποφάνθηκε για την απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ενώ όπως έγινε γνωστό με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη το Εθνικό Τυπογραφείο θα παραμείνει ανοικτό όλο το Σαββατοκύριακο για υπηρεσιακούς λόγους, προκειμένου να μπορούν να τυπωθούν τα «φύλλα πορείας» σε περίπτωση επιστράτευσης.

Η επίταξη θα πραγματοποιηθεί με πρώτο στόχο να αποκλειστεί, όσο εφικτό είναι αυτό, αφού θα χρειαστεί και η συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων, το ενδεχόμενο κατάληψής των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ για να μην υπάρξει ο κίνδυνος να τεθούν εκτός συστήματος αρκετές ηλεκτροπαραγωγές μονάδες.

Πάντως, παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν δείχνουν διάθεση υποχώρησης και είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν το σχοινί. «Εμείς θα διορθώσουμε τον αριθμό του ποσοστού που πρέπει να είναι εξαιρούμενο για να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας και θα συνεχίσουμε κανονικά την απεργία», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΕΔΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Μπίτζας, καθώς όπως σημείωσε το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η απεργία είναι παράνομη επειδή δεν υπήρχε το απαιτούμενο ποσοστό προσωπικού.

Την ίδια ώρα όμως ο Γιάννης Μανιάτης προειδοποιούσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για όλα. «Αν η απόφαση της δικαιοσύνης για τη ΔΕΗ δεν εφαρμοστεί, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η υποχρεωτική εφαρμογή αυτής της απόφασης», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και πρόσθεσε μιλώντας στο MEGA «Είμαστε έτοιμοι για όλα, μπορώ να σας το διαβεβαιώσω».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ