Εκδικάστηκε η υπόθεση του ναυαγίου του Sea Diamond -Ενοχοι εξ αμελείας ο πλοίαρχος και ο αξιωματικός Ναυτιλίας - iefimerida.gr

Εκδικάστηκε η υπόθεση του ναυαγίου του Sea Diamond -Ενοχοι εξ αμελείας ο πλοίαρχος και ο αξιωματικός Ναυτιλίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκδικάστηκε την Παρασκευή σε δεύτερο βαθμό, κατόπιν εφέσεως των κατηγορουμένων, η πολύκροτη υπόθεση του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, που είχε βυθιστεί το 2007 στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας στη Σαντορίνη.

Στον πλοίαρχο του Sea Diamond επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών εξαγοράσιμη όμως προς πέντε ευρώ την ημέρα. Ένοχος εξ αμελείας για την πρόσκρουση και βύθισή κρίθηκε ο αξιωματικός Ναυτιλίας, ενώ ένοχος εξ αμελείας για πρόκληση ρύπανσης, με αναστολή, κηρύχθηκε ο διευθυντής επιχειρήσεων της διαχειρίστριας εταιρείας.

Εκδικάστηκε η υπόθεση του ναυαγίου του Sea Diamond -Ενοχοι εξ αμελείας ο πλοίαρχος και ο αξιωματικός Ναυτιλίας | iefimerida.gr 0

Στο διευθυντή επιχειρήσεων της διαχειρίστριας επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή και στον αξιωματικό ναυτιλίας, ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή.Το πλοίο κρίθηκε αξιόπλοο. Αθώοι κηρύχθηκαν ο τεχνικός διευθυντής, ο DPA και οι δύο νόμιμοι εκπρόσωποι των διαχειριστριών, καθώς και ο επιθεωρητής του νορβηγικού Νηογνώμονα.

Εκδικάστηκε η υπόθεση του ναυαγίου του Sea Diamond -Ενοχοι εξ αμελείας ο πλοίαρχος και ο αξιωματικός Ναυτιλίας | iefimerida.gr 1

Στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι «σέβονται απόλυτα τη σημερινή απόφαση του Εφετείου Πειραιά και αισθάνονται ικανοποίηση για την αθώωση των στελεχών τους» και πρόσθεσαν ότι είναι στο χέρι των αρμόδιων αρχών να βρεθεί ένα πλάνο ώστε να αποφευχθούν παρόμοια ατυχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι ακτές τελούν υπό συνεχή καθαρισμό, ενώ έχει πληρωθεί ένα μεγάλο ποσό για τον καθαρισμό της περιοχής. Η παρακολούθηση στην περιοχή του ναυαγίου είναι διαρκής και έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα για τη μη διασπορά ελαιών, χημικών και πετρελαιοειδών, ενώ πρόσφατα τοποθετήθηκε σύστημα τηλεμετρικής παρακολούθησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ένοχοι Sea Diamond εκδικάστηκε αξιόπλοο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ