Νέο χτύπημα Wikileaks την ώρα που οι ΗΠΑ απειλούν τον Τζούλιαν Ασάνζ - iefimerida.gr

Νέο χτύπημα Wikileaks την ώρα που οι ΗΠΑ απειλούν τον Τζούλιαν Ασάνζ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέα, πολύ μεγάλη, διαρροή αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων προχώρησαν σήμερα τα Wikileaks. 55.000 έγγραφα θα δουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας και ο πόλεμος με την αμερικανικήκυβέρνησης φαίνεται να μην έχει τέλος. Νωρίτερα σήμερα δώθηκε εντολή στην εταιρία που διαχειρίζεται το αποκαλυπτικό σάιτ να δώσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του και αφορούν το πρόσωπο του Τζούλιαν Ασάνζ.

Ανάμεσα τους βρίσκονται τηλεγραφήματα από και προς τις πρεσβείες της Τουρκίας, του Ισραήλ, Συρίας, Μπαχρέιν, Αφγανιστάν, Ρωσίας, Γερμανίας, Βενεζουέλας, Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών που με το πέρασμα του χρόνου και καθώς διαβάζεται και αναλύεται ο μεγάλος όγκος των εγγράφων αναμένεται να ξεδιαλύνουν πολλές γνωστές και άγνωστες πτυχές θεμάτων παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Το «πακέτο» αυτό έρχεται σε συνέχεια των αποκαλύψεων που ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο και χαρακτηρίστικαν ως η μεγαλύτερη ιστορικά διπλωματική αποτυχία των ΗΠΑ.

Κάποιοι λένε πως η ξαφνική διαρροή των εγγράφων, είναι μια απάντηση προς τις αμερικανικές αρχές οι οποίες σήμερα κάνοντας χρήση του αντιτρομοκρατικού νόμου Patriot Act ζήτησαν από την εταιρία Dynatot που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα των Wikileaks, να προσκομίσει στοιχεία που αφορούν τον Τζούλιαν Ασάνζ και το ίδιο το σάιτ, εντολή με την οποία η εταιρία συμμορφώθηκε, όπως αναφέρεται στον επίσημο λογαριασμό twitter του Wikileaks.

Μπορείτε να διαβάσετε τα όλα τηλεγραφήματα κάνοντας κλικ ΕΔΩ, και να περιηγηθείτε στις ημερομηνίες δημοσίευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ