Οι οδοντίατροι διεκδικούν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ - iefimerida.gr

Οι οδοντίατροι διεκδικούν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έγγραφό του προς τον ΕΟΠΥΥ, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής διεκδικεί την ένταξη της οδοντιατρικής στην κοινωνική ασφάλιση αφενός ως ένα μέσο στήριξης προς τον κλάδο που πλήττεται από την κρίση κι αφετέρου για το δικαίωμα κάθε πολίτη στην καλύτερη στοματική υγεία.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής ζητά τη σύναψη συμβάσεων με τους οδοντιάτρους που είναι μέλη του, δίνοντας το δικαίωμα σε εκατομμύρια πολίτες για την παροχή οδοντιατρικής κάλυψης και την βελτίωση των δεικτών Στοματικής Υγείας.

«Για τους λόγους αυτούς, διεκδίκησε ένα σημαντικό κονδύλι από τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, με στόχο την παροχή ουσιαστικής και απαραίτητης κάλυψης των Ελλήνων», αναφέρουν οι εκπρόσωποι των οδοντιάτρων, και συνεχίζουν: «Όπως είναι γνωστό, οι συλλογικές συμβάσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία όσον αφορά στην οδοντιατρική κάλυψη, έχουν καταργηθεί από το 1992 και η Πολιτεία διαχρονικά αδιαφορεί για τον ζωτικό αυτό τομέα της Στοματικής Υγείας».

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου έχουν καταθέσει σειρά προτάσεων προς τον ΕΟΠΥΥ με στόχο την βελτίωση των όρων της συμβάσεως, έτσι ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των Οδοντιάτρων, αλλά και να διασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

Στο έγγραφό του προς τον ΕΟΠΥΥ, ο Ο.Σ.Α. ξεκαθαρίζει πως «αναγνωρίζει την δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά η ένταξη της Οδοντιατρικής στην κοινωνική ασφάλιση είναι μείζονος σημασίας και για τους Οδοντιάτρους και για τους ασθενείς. Πρέπει όμως η ένταξη αυτή να επιτευχθεί με τους πλέον κατάλληλους και πρόσφορους τρόπους για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να διασφαλιστεί η άριστη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των οδοντιάτρων που θα παρέχει πραγματικές δυνατότητες επιλογής στους ασθενείς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ