Ο άνθρωπος που δεν χαιρέτησε ναζιστικά τον Χίτλερ [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο άνθρωπος που δεν χαιρέτησε ναζιστικά τον Χίτλερ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα σε ένα τεράστιο πλήθος Γερμανών που έχουν σηκώσει το χέρι και χαιρετούν ναζιστικά τον Αδόλφο Χίτλερ, ένας άντρας κρατάει πεισματικά σταυρωμένα τα χέρια του. Ο φακός τον συλλαμβάνει, άφοβο, και η περίπτωσή του γίνεται θρύλος.

Στην πραγματικότητα ο συγκεκριμένος άνδρας γνώριζε ότι το να μη χαιρετήσει τον Χίτλερ μπορεί να σήμαινε τον δικό του θάνατο. Πρόκειται για τον Γερμανό Αουγκούστ Λαντμέσερ και την απίστευτη ιστορία του.

Η ιστορία του ξεκινάει, κατά ειρωνική σύμπτωση, στο ναζιστικό κόμμα. Το 1930, σε μια Γερμανία που σπαράσσεται από την οικονομική κρίση, ο μόνος όρος για να βρεις δουλειά είναι να γραφτείς στο ναζιστικό κόμμα. Ο Λαντμέσερ γίνεται μέλος και παίρνει την κομματική κάρτα.
Ωστόσο, το 1934 ο Λαντμέσερ συναντά την Ιρμα Εκλερ, Εβραία, και την ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Ο αρραβώνας του γίνεται αιτία να τον διώξουν από το κόμμα. Την ίδια χρονιά το ζευγάρι αποκτά το πρώτο του παιδί. Το 1937 οι Λαντμέσερ κάνουν μια αποτυχημένη απόπειρα να διαφύγουν στη Δανία, αλλά γίνονται αντιληπτοί στα σύνορα. Ο Αουγκούστ συλλαμβάνεται και φυλακίζεται για «ατίμωση της φυλής».
Στο δικαστήριο το ζευγάρι αναφέρει ότι η Ιρμα έχει βαπτισθεί σε προτεσταντική εκκλησία πριν τον γάμο της. Μετά από πολλές δικαστικές περιπέτειες ο Αυγκούστ μπαίνει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και δεν ξαναβλέπει ποτέ την αγαπημένη του γυναίκα και τα παιδιά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ