Γιάννης Μανιάτης: Η ΔΕΗ δεν ξεπουλιέται -Μειώνονται τα χρέη, τα τιμολόγια μένουν σταθερά και ο πολίτης ωφελείται - iefimerida.gr

Γιάννης Μανιάτης: Η ΔΕΗ δεν ξεπουλιέται -Μειώνονται τα χρέη, τα τιμολόγια μένουν σταθερά και ο πολίτης ωφελείται

Γιάννης Μανιάτης: Η ΔΕΗ δεν ξεπουλιέται -Μειώνονται τα χρέη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την περίπτωση του ΟΤΕ έθεσε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, καταθέτοντας τις απόψεις του για τη μικρή ΔΕΗ ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι ο ΟΤΕ δείχνει τον δρόμο για το πως μπορεί να πετύχει η μικρή ΔΕΗ, ενώ, πρόσθεσε ότι «Σε 19 από τις 28 χώρες της ΕΕ έχει γίνει το ίδιο. Δύο με τρεις εταιρείες με υψηλά ποσοστά στην παραγωγή και διανομή ενέργειας για να υπάρχει ανταγωνισμός.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι η ΔΕΗ δεν ξεπουλιέται και ξεκαθάρισε ότι οι πελάτες της μικρής ΔΕΗ θα πάνε στη νέα εταιρεία μόνο για 4 μήνες και μετά ο πελάτης θα επιλέξει οποία ΔΕΗ θέλει.

«Θα πάνε και καλοί και κακοί πελάτες και μικροί και μεγάλοι» σημείωσε ο κ. Μανιάτης.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι τα έσοδα από την αποκρατικοποίηση, που δεν θα την κάνει το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά η ίδια η ΔΕΗ, θα πάνε στη ΔΕΗ.

Επισήμανε ότι οι αποφάσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο δεσμεύουν τον πάροχο και αυτόν που θα πάρει τη μικρή ΔΕΗ, προσθέτοντας ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι διασφαλισμένα.

Ο Γιάννης Μανιάτης σημείωσε πως με την πώληση της μικρής ΔΕΗ θα μειωθεί κατά 30% το ρίσκο για την εταιρεία, καθώς, το 30% από το 1 δισ. που χρωστούν οι πελάτες θα πάει στη μικρή ΔΕΗ.

Τέλος, αναφορικά με τις τοπικές κοινωνίες, ο υπουργός ΠΕΚΑ υπογράμμισε ότι διασφαλίζονται απολύτως η άρδευση, η ύδρευση και η οικολογική προστασία.

«Οι τοπικές κοινωνίες θα έχουν προτεραιότητα κατά τη διαδικασία των προσλήψεων της μικρής ΔΕΗ» κατέληξε ο υπουργός ΠΕΚΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ