Eνίσχυση νέων αγροτών -Ποιες είναι οι προϋποθέσεις - iefimerida.gr

Eνίσχυση νέων αγροτών -Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέοι αγρότες πρόκειται να λάβουν ενισχύσεις ύψους 16,9 εκατομμύρια ευρώ. Από το εν λόγω πρόγραμμα πρόκειται να ενισχυθούν οικονομικά συνολικά 12.852 νέοι αγρότες. Ειδικότερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης και ο αναπληρωτής υπουργός, Πάρις Κουκουλόπουλος δημοσιοποίησαν σήμερα τα αναλυτικά στοιχεία εν σχέση με την κατανομή ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης σε νέους γεωργούς και κτηνοτρόφους μετά από ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, 12.852 νέοι αγρότες, που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα από το 2011 και μετά και δεν κατείχαν έως σήμερα δικαιώματα ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης, θα λάβουν καινούργια δικαιώματα από το Εθνικό Απόθεμα δικαιωμάτων του 2013 καθώς οι δικαιούχοι αγρότες θα έχουν 30.783,99 δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης. Η συνολική αξία των κατανεμηθέντων δικαιωμάτων ανέρχεται στα 16.931.194,50 ευρώ. Το εν λόγω ποσό θα εισπάτεται στα τέλη του έτους.

Επίσης αποκτούν εκτός των παραπάνω και πρόσβαση στα δικαιώματα ενισχύσεων της καινούργιας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2015- 2020.

Οι προϋποθέσεις για να είναι δικαιούχος κατανομής δικαιωμάτων ένας παραγωγός είναι:

1. H έναρξη γεωργικής δραστηριότητας από το 2011 και μετά

2. H μη κατοχή δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης το 2013

3. H επιλέξιμη έκταση να είναι ίση ή μεγαλύτερη των 10 στρεμμάτων και σε περίπτωση που η δηλωθείσα έκταση είναι βοσκότοπος, υποχρεωτικά πρέπει να συνοδεύεται από ζωικό κεφάλαιο.

Φωτογραφίες Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ