Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τη στάση του για το γήπεδο της ΑΕΚ: Δεν ψηφίζει τελικά τις επίμαχες διατάξεις - iefimerida.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τη στάση του για το γήπεδο της ΑΕΚ: Δεν ψηφίζει τελικά τις επίμαχες διατάξεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στροφή 180 μοιρών έκανε ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις διατάξεις του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, στην αρμόδια επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο, ότι το κόμμα της θα καταψηφίσει τα επίμαχα άρθρα 81 και 82.

Σημειώνεται πάντως πως η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με 11 ψήφους υπέρ έναντι 10 κατά, παρά το γεγονός ότι στην α' ανάγνωση του νομοσχεδίου η αξιωματική αντιπολίτευση είχε υπερψηφίσει τα σχετικά άρθρα.

Υπενθυμίζεται ότι προεκλογικά η νέα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου είχε τοποθετηθεί υπέρ της ανέγερσης γηπέδου, όπως και το αθλητικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα οι βουλευτές Δημήτρης Στρατούλης και Γιώργος Πάντζας σε ομιλία τους στη Βουλή υποστήριζαν με θέρμη το εν λόγω άρθρο δεσμευμένοι για βελτιωτικές προτάσεις (άρθρο 81), ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος ακύρωσης του σχεδίου κατασκευής του. Στην ίδια γραμμή τάχθηκε και ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος, ο οποίος προέρχεται από τους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο μοναδικός που από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση της επιτροπής, είχε διαφοροποιηθεί από την τότε θετική στάση του κόμματος και είχε εκφράσει τη διαφωνία του με τον αποχαρακτηρισμό του Άλσους και με τη δημιουργία της «Αγιά Σοφιάς» -όπως θα ονομάζεται το νέο γήπεδο- ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ