Στο «κόκκινο» τα αεροδρόμια της Αγγλίας -Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

Η κυβέρνηση της Αγγλίας επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι εντάθηκαν τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, έπειτα από σήμα που έστειλαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν κίνδυνοι για τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με αυτό το σήμα, τρομοκράτες από τη Συρία και την Υεμένη ενδέχεται να προσπαθήσουν να περάσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς στα αεροπλάνα, τις επόμενες ημέρες.

Ο γραμματέας μεταφορών, Patrick McLoughlin, δήλωσε: «Έχουμε ένα από πλέον σκληρά συστήματα ασφαλείας στον κόσμο, επομένως το επιβατικό κοινό δεν έχει να φοβάται κάτι. Ωστόσο αυτά τα μέτρα ήταν επιβεβλημένο να ληφθούν για την προστασία των επιβατών».

Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται τα τελευταία 24ωρα στα αεροδρόμια της Αγγλίας είναι μεγάλες και προκαλούν εκνευρισμό, αλλά όπως σημειώνει ο αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών στον Guardian: «Ελπίζω ότι δεν θα κρατήσουν για πολύ. Αντιλαμβανόμαστε τον εκνευρισμό των επιβατών».

Από την μεριά τους οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, σημείωναν μέσω του Reuters, πως υπάρχουν πληροφορίες για κινήσεις παρακλαδιών της Αλ Κάιντα σε Υεμένη και Συρία με σκοπό να πλήξουν ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Ωστόσο, δεν ήθελαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες γύρω από τους φόβους τους.

Από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους πύργους και μετά, οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα έχουν αναπτύξει σχέδια που στόχο έχουν να βρουν αδυναμίες στην ασφάλειας των πτήσεων. Πάντως, αρκετοί ειδικοί επί της τρομοκρατίας αναφέρουν πως τέτοιου είδους κινήσεις αυστηροποίησης των μέτρων ασφαλείας, δεν στηρίζονται σε εδραία στοιχεία και απλώς γίνονται για να... γίνονται.

Να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι του αεροδρομίου του Χίθροου ρωτήθηκαν για τα νέα μέτρα, αλλά αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ