Καντάφι: Καταζητείται νεκρός η ζωντανός - iefimerida.gr

Καντάφι: Καταζητείται νεκρός η ζωντανός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης δήλωσε σήμερα ότι προσφέρει αμνηστία σε οποιοδήποτε μέλος του περιβάλλοντος του Μουάμαρ Καντάφι σκοτώσει ή συλλάβει το συνταγματάρχη.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ, δήλωσε επίσης ότι ένας επιχειρηματίας της Βεγγάζης, τον οποίο δεν κατονόμασε, προσέφερε αμοιβή δύο εκατομμυρίων δηναρίων Λιβύης (1.300.000 δολάρια) για τη σύλληψη του Καντάφι.

"Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ανακοινώνει ότι οποιοσδήποτε από τον στενό του κύκλο σκοτώσει ή συλλάβει τον Καντάφι, η κοινωνία θα του χορηγήσει αμνηστία ή χάρη για οποιοδήποτε έγκλημα έχει διαπράξει", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

"Το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι δεν θα τελειώσει αν δεν συλληφθεί ζωντανός ή νεκρός", είπε, υπογραμμίζοντας ότι "η συμπεριφορά του μας κάνει να φοβόμαστε μια καταστροφή", χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Είπε επίσης ότι οι πιστοί σε αυτόν στρατιώτες συνεχίζουν τα πυρά στο συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζίγια στην Τρίπολη, απ' όπου ο Μουάμαρ Καντάφι διοικούσε τη Λιβύη και το οποίο έπεσε την Τρίτη στα χέρια των ανταρτών.

"Οι νομιμόφρονες θα συνεχίζουν τα πυρά για όσο ο Καντάφι δεν έχει συλληφθεί", δήλωσε ο Άμπντελ Τζαλίλ.

Διευκρίνισε ότι το ξενοδοχείο Rixos, στο οποίο διαμένουν οι ξένοι δημοσιογράφοι στην Τρίπολη, εξακολουθεί να είναι στα χέρια των Κανταφικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ