Τα εκθέματα του Μουσείου της Ακρόπολης, όπως δεν τα έχετε ξαναδεί: Με χρώμα και τρισδιάστατη απεικόνιση [εικόνες]

Ακόμα και όσοι δεν έχουν επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, έχουν -μέσες άκρες- μια ιδέα για τα εκθέματα και τα αγάλματα που βρίσκονται εκεί και τραβούν τα βλέμματα της όλης της υφηλίου.

Είτε τα έχει δει κανείς από κοντά, είτε όχι, το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Μουσείου -με αφορμή τον εορτασμό των πέντε ετών από τη λειτουργία του- τους αλλάζει την όψη με αποτέλεσμα να μοιάζουν εντελώς... καινούργια.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της τρισδιάστασης απεικόνισης τα αγάλματα και τα γλυπτά παίρνουν χρώμα, ένταση και προοπτική. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα 3d πρόγραμμα που σαρώνει τα αρχαία ευρήματα και τους δίνει μια χρωματιστική εικόνα.

Έτσι βλέπει κανείς την πομπή των προσκυνητών της Θεάς Αθηνάς, στη δεξιά ζωφόρο, να αποκτάει μια επιπλέον διάσταση και φυσικά χρώμα.

Μιλώντας γι' αυτό το εντυπωσιακό, τεχνολογικό «ρετουσάρισμα» ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτριος Παντερμαλής επισήμανε: «Οι νέες τεχνολογίες βρίσκουν όλο και περισσότερο τη θέση τους στο μουσείο και προσφέρουν περισσότερα εργαλεία που είναι απαραίτητα για να κατανοήσει κανείς τα μεγάλα εκθέματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ