Η έκθεση της Goldman Sachs για τις Ελληνικές τράπεζες - iefimerida.gr

Η έκθεση της Goldman Sachs για τις Ελληνικές τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην δημοσιότητα έδωσε η Goldman Sachs την έκθεση της, 102 σελίδων, με τίτλο « Banking on the Greek recovery», στην οποία διατυπώνει την εκτίμηση ότι η ανάκαμψη του ελληνικού τραπεζικού τομέα έχει ισχυρά θεμέλια.

Στην έκθεση αυτή δίνει σύσταση «Αγορά» (buy) για τις μετοχές των Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank και τονίζει πως οι τέσσερις συστημικές τράπεζες είναι πολύ καλύτερα κεφαλαιοποιημένες μετά το πρόσφατο γύρο ανακεφαλαιοποίησης .

Αναμένεται να επωφεληθούν σημαντικά από την τρέχουσα οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, αλλά και τις βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές και όπως επισημαίνει «η αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού τομέα είναι σημαντική, οι συνθήκες χρηματοδότησης έχουν βελτιωθεί, το περιθώριο των επιτοκίων δανείων - καταθέσεων έχει συρρικνωθεί, έχει μειωθεί η εξάρτησή των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ και τον ELA, η χονδρική διατραπεζική αγορά έχει ξανανοίξει και η εικόνα της ποιότητας του ενεργητικού τους γίνεται όλο και πιο ευκρινής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ