Κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ από εργαζόμενους [εικόνες] - iefimerida.gr

Κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ από εργαζόμενους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συμβολική κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ επί της οδού Χαλκοκονδύλη, έχουν προχωρήσει εργαζόμενοι που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

Ήδη από χθες, οι συνδικαλιστές είχαν αφήσει να διαρρεύσει ότι θα προχωρήσουν σε καταλήψεις κτιρίων διοικητικών υπηρεσιών και όλες τις μονάδες της ΔΕΗ διαμαρτυρόμενοι για την πώληση του 30% της επιχείρησης.

Κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ από εργαζόμενους [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ από εργαζόμενους [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ από εργαζόμενους [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ από εργαζόμενους [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ από εργαζόμενους [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Εξάλλου, για απόψε στις 19.00, έχει προγραμματισθεί παναττικό συλλαλητήριο στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη. Θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα και το υπουργείο Οικονομικών.

Πάντως, οι συνδικαλιστές έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Θεσσαλονίκη

Μπροστά στην είσοδο των εγκαταστάσεων του ΑΔΜΗΕ, στη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται από τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι, συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους τους, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων. Υποστηρίζουν ότι η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου για λόγους στρατηγικής και εθνικής ασφάλειας και όχι να παραχωρηθεί.

Κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ από εργαζόμενους [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ από εργαζόμενους [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Τρίκαλα

«Μπλόκο» στη ΔΕΗ Τρικάλων πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης και οι εργαζόμενοι στα Τρίκαλα που εναντιώνονται στην προοπτική ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης. Όπως υποστηρίζουν, «το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μπει σε λογική κερδοφορίας. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να παραδώσει άνευ όρων τον παραγωγικό πλούτο της χώρας σε ιδιώτες βρίσκει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους την κοινωνία. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν θα επιτρέψουμε να ξεπουληθεί».

Κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ από εργαζόμενους [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Εν τω μεταξύ, ο διαχειριστής της διανομής ενέργειας της ΔΕΗ ανακοίνωσε οτι θα προχωρήσει απο σήμερα σε εκ περιτροπής διακοπές της ηλεκτροδότησης, οι οποίες θα επιμεριστούν σε όλη τη χώρα με δίκαιο τρόπο, με εξαίρεση τα νοσοκομεία. Εάν προκύψει σύμφωνα με ανακοίνωση του διαχειριστή πρόβλημα και στα νησιά ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει και εκεί σε διακοπές ηλεκτροδότησης. Παράλληλα, ζητά απο τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν ανελκυστήρες και να αποφεύγουν την λειτουργία ενεργοβόρων συσκευών.

Πηγή φωτό για Αθήνα: Eurokinissi

Πηγή φωτό για Θεσσαλονίκη: thesstoday.gr

Πηγή φωτό για Τρίκαλα: trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ