Η κυβέρνηση μειώνει το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση μειώνει το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών. Οι εν λόγω μειώσεις φτάνουν στο 2% για φάρμακα που βρίσκονται σήμερα στα ράφια των φαρμακείων.

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε τη μείωση και είπε «είμαστε συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει». Από 21% το κέδρος πηγαίνει στο 19% εάν συνυπολογίσουμε και την υποχρεωτική έκπτωση που οφείλουν να καταβάλουν οι φαρμακοποιοί.

Επίσης τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους θα μπορούν πλέον να πωλούνται στα ράφια των φαρμακείων αλλά το ποσοστό κέρδους για το φαρμακοποιό δεν θα ξεπερνά το 3%.

Έτσι το συνολικό ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών πέφτει από 19% στο 15,6%.Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα πίεζε για 15% κάτι που δεν έβρισκε σύμφωνους τους φαρμακοποιούς.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκδηλώνει την έντονη δυσαρέσκεια του ως προς την τακτική που ακολούθησε ο υπουργός Υγείας. Συγκεκριμένα αναφέρει «Ο ΠΦΣ καταγγέλλει την τακτική του νέου υπουργού Υγείας Μ. Βορίδη, να ανακοινώσει αιφνιδιαστικά τις προειλημμένες αποφάσεις που έχουν σχέση με τη διάλυση του φαρμακευτικού ιστού της χώρας».

Το Σάββατο 5 Ιουλίου ο ΠΦΣ θα συνεδριάσει ενώ έχει καλέσει του προέδρους όλων των Συλλόγων της χώρας να συμμετάσχουν στην συνεδρίαση.Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι φαρμακοποιοί αδυνατούν πλέον να σηκώσουν άλλο το βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ