Ανοίγει το Μετσόβιο -Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους διοικητικούς υπαλλήλους - iefimerida.gr

Ανοίγει το Μετσόβιο -Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους διοικητικούς υπαλλήλους

Ανοίγει το Μετσόβιο -Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους διοικητικούς υπαλλήλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από ημέρες ατελείωτης αγωνίας για το αν θα χαθεί το εξάμηνο, οι φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μπορούν να ηρεμήσουν, όπως όλα δείχνουν. Το Ιδρυμα ανοίγει και πάλι, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Μετά από συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές, οι υπάλληλοι συμφώνησαν τη λήξη της κατάληψης, κάτι που σίγουρα είναι ένα θετικό βήμα για τους φοιτητές. Παράλληλα όμως ζήτησαν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, η οποία ορίστηκε για το απόγευμα (6.30 μ.μ.) της Τετάρτης. Στη συνεδρίαση αναμένεται να διατυπωθούν εκ νέου οι απόψεις των μελών της Συγκλήτου για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων, καθώς όσοι έχουν μπει ήδη σε αυτό το καθεστώς δεν μπορούν να προσφέρουν άλλο τις υπηρεσίες τους μέχρι να ξεκαθαρίσει το καθεστώς απασχόλησής τους.

Την Τρίτη, η σχολή Πολιτικών Μηχανικών ανακοίνωσε ότι εάν δεν αρχίσουν τα μαθήματα έως την Πέμπτη, θα χαθεί το εξάμηνο, και κάλεσε καθηγητές και φοιτητές να προσέλθουν στην Πολυτεχνειούπολη. Επίσης, φοιτητές των σχολών Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Η/Υ και Μηχανολόγων Μηχανικών ζήτησαν να ανοίξει το ίδρυμα.

Το πρωί της Τετάρτης είχε δοθεί εισαγγελική εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, σχετικά με δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία παραμένει κλειστή η είσοδος του ιστορικού ιδρύματος και παρεμποδίζονται όσοι επιχειρούν να εισέλθουν στους χώρους του.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ