Ο Ομπάμα αποκαλύπτει ποια ταινία είχε διαλέξει, για να εντυπωσιάσει την Μισέλ, στα πρώτα ραντεβού [βίντεο]

Τι μπορεί να ενώνει τον Μπαράκ Ομπάμα, τη γυναίκα του Μισέλ και τον γνωστό σκηνοθέτη Σπάικ Λι; Συμπάθεια; Φιλία; Εκτίμηση; Μάλλον, κάτι περισσότερο.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από τότε που γυρίστηκε η ταινία «Κάνε το Σωστό» του Σπάικ Λι, αυτή ήταν η ταινία που είχε επιλέξει να δει μαζί με την Μισέλ, στα πρώτα ραντεβού τους.

Και το έκανε... βάσει προγράμματος, καθώς φαίνεται πως ήθελε να την εντυπωσιάσει και να της δείξει πως γνωρίζει καλά από κινηματογράφο. Σημειωτέον πως πριν από 25 χρόνια ο Σπάικ Λι δεν ήταν γνωστός όπως σήμερα, επομένως ο Ομπάμα προφανώς ήθελε να δείξει στην μετέπειτα γυναίκα του ότι είναι βαθύς γνώστης του σινεμά και των τεχνών.

Η ταινία του Σπάικ Λι «Κάνε το Σωστό» κυκλοφόρησε πριν 25 χρόνια και στην επετειακή προβολή της, στις 29 Ιουνίου, στο Μουσείο Τέχνης του Λος Άντζελες εκτός από το Q&A που είχε την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό με τον σκηνοθέτη, είδε κι ένα μήνυμα – έκπληξη από τον Λευκό Οίκο.

Πριν από την προβολή της ταινίας, ο Σπάικ Λι ανακοίνωσε ότι είχε ένα μήνυμα από τον Λευκό Οίκο και οι θεατές είδαν το βίντεο (που μπορείτε να δείτε κι εσείς παρακάτω) στη μεγάλη οθόνη: «Το «Κάνε το Σωστό» ήταν στην πραγματικότητα η πρώτη ταινία που είδαμε μαζί, στο πρώτο μας επίσημο ραντεβού», είπε η Μισέλ Ομπάμα.

«Η ταινία είναι ακόμη και σήμερα ένας καθρέφτης της κοινωνίας μας, μάς κάνει να γελάσουμε αλλά και να σκεφτούμε και παράλληλα είναι και μία πρόκληση για όλους εμάς να δούμε τους εαυτούς μας στους άλλους», είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ συνέχισε εξηγώντας γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη ταινία από έναν σκηνοθέτη που πολλοί δεν γνώριζαν τότε.

«Νομίζω πως ήθελε να μου δείξει την πιο εκλεπτυσμένα καλλιτεχνική πλευρά του επιλέγοντας έναν ανεξάρτητο σκηνοθέτη και τελικά επέλεξε μία πολύ καλή ταινία», συμπλήρωσε χαμογελώντας η πρώτη κυρία των ΗΠΑ και συνέχισε σχετικά με την επικαιρότητα της ταινίας και την αξία της που εξακολουθεί μέχρι σήμερα να εκτιμάτε λέγοντας: «Είναι μία πραγματική απόδειξη του οράματός σας και όλων όσων βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα αυτή η ταινία, συμπεριλαμβανομένης της υπέροχης Ρούμπι Ντι, που θα θυμόμαστε για πάντα».

Η Ρούμπι Ντι, πέθανε στις 11 Ιουνίου σε ηλικία 91 ετών κι ήταν ιδιαίτερα γνωστή από την ερμηνεία της στο «Κάνε το Σωστό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπάρακ Ομπάμα Μισέλ Ομπάμα Σπάικ Λι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ