Σάλος στο διαδίκτυο από ισχυρισμούς για «θεραπεία του AIDS»: Τι ισχύει πραγματικά - iefimerida.gr

Σάλος στο διαδίκτυο από ισχυρισμούς για «θεραπεία του AIDS»: Τι ισχύει πραγματικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τελευταία 24ωρα έχει προκληθεί παγκόσμιος σάλος στο διαδίκτυο μετά τη δημοσίευση δημοφιλούς ιστοσελίδας που υποστηρίζει ότι έχει βρεθεί πατέντα για την θεραπεία του ιου HIV που προκαλεί το AIDS, αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ το κρατάει κρυφό. Τι πραγματικά συμβαίνει όμως;

Σάλος στο διαδίκτυο από ισχυρισμούς για «θεραπεία του AIDS»: Τι ισχύει πραγματικά | iefimerida.gr 0

Η ιστοσελίδα 9gag δημοσίευσε αυτή την εικόνα

Γράφοντας αυτό τον αριθμό στο Google ο χρήστης παραπέμπεται σε δημοσιεύματα σχετικά με μία «μυστική» ιατρική πατέντα που μπορεί να εξαλείψει τον ιο του AIDS.

Η δημοσίευση έσπασε ρεκόρ διαμοιρασμού με 13,000 shares σε λίγες μόνο ώρες, ωστόσο αρκετοί ήταν επιφυλακτικοί και οι ερευνητές αποφάσισαν να διευκρινίσουν το ζήτημα.

Οπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα IFLScience στα μέσα της δεκαετίας του 1990, το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ ενέκρινε την λεγόμενη πατέντα 5676977 A. Επρόκειτο για μία μέθοδο για τη θεραπεία του AIDS με μοριακούς κρυστάλλους Ag4O4 που δυστυχώς όμως δεν φάνηκε να έχει αποτέλεσμα. Παρόλαυτα η ονομασία της πατέντας παρέμεινε και ξαναβγήκε στην επιφάνεια 20 χρόνια αργότερα από υποστηρικτές της εναλλακτικής ιατρικής.

Δυστυχώς, το να πάρει μία πατέντα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν σημαίνει ότι αποκτά και την έγκριση του FDA. Το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας νοιάζεται μόνο αν το συγκεκριμένο προϊόν είναι μοναδικό, έτσι ώστε να μην μπορεί να αντιγραφεί από κάποιον άλλο. Το αν είναι χρήσιμο ή λειτουργεί είναι αρμοδιότητα διαφορετικού γραφείου.

Η μέθοδος υποστηρίζει ότι «μία ενδοφλέβια ένεση θα εξαλείψει εντελώς το σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας (AIDS) στον άνθρωπο» Υπήρξαν άλλες αξιώσεις ότι διάφορες θεραπείες με βάση το ασήμι μπορούν να θεραπεύσουν το AIDS και τον καρκίνο, καθώς και βακτηριακές, ιικές και μυκητιασικές λοιμώξεις. Ενώ το ασήμι φαίνεται να αποδυναμώνει gram κυτταρικές μεμβράνες των βακτηρίων, καθιστώντας τα πιο ευαίσθητα στις επιδράσεις των αντιβιοτικών, στην πραγματικότητα δεν τα σκοτώνει. Επιπλέον, το ασήμι μπορεί να είναι τοξικό και να οδηγήσει σε μια μόνιμη κατάσταση γνωστή ως argyria, όπου το δέρμα παίρνει ένα μπλε-γκρι χρώμα.

Οπως επισημαίνουν οι ερευνητές, μία τέτοια δημοσίευση είναι μάλλον επικίνδυνη, αφού μπορεί οι ασθενείς και οι φορείς να εγκαταλείψουν τα αντιρετροϊικά φάρμακα τους για μία οικονομικότερη και αμφίβολη θεραπεία. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το οξείδιο του αργύρου θα τους βοηθήσει, είναι δυνητικά πιο ευάλωτοι σε θανατηφόρες ευκαιριακές λοιμώξεις.

Σύμφωνα με το άρθρο της IFL Science, υποστηρίζοντας φυσικές «θαυματουργές θεραπείες» για το AIDS ή τον καρκίνο, υποκινείται απλώς φόβος, κάνοντας τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι υπάρχουν τεράστιες συνωμοσίες από την επιστημονική κοινότητα και την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θεραπεία AIDS HIV εικόνα πατέντα σελίδα 9gag
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ