«Ελλάδα, η επιτυχία του καλοκαιριού» - iefimerida.gr

«Ελλάδα, η επιτυχία του καλοκαιριού»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε έναν ιδιαίτερα θετικό ενδιάμεσο απολογισμό όσον αφορά τις κρατήσεις που καταγράφουν για την Ελλάδα, προχωρούν οι μεγάλοι γερμανικοί tour-operator.

Όπως σημειώνει και η Deutsche Welle, ο τίτλος άρθρου στην οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche που αναφέρεται στην φετινή πορεία του ελληνικού τουρισμού, είναι: «Ελλάδα, η επιτυχία του καλοκαιριού»,

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το άρθρο, αυτές τις ημέρες οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι προχωρούν σε έναν ενδιάμεσο απολογισμό για το φετινό καλοκαίρι και η σημαντικότερη είδηση είναι εξής: η Ελλάδα, η οποία δεν είχε μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια λόγω απεργιών και διαδηλώσεων αλλά και περιορισμένου αριθμού πτήσεων, επιστρέφει στις προτιμήσεις των γερμανών τουριστών. Όπως σημειώνει πολύ χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τουριστικού ομίλου TUI Κρίστιαν Κλέμενς, οι τουριστικοί προορισμοί στην Πελοπόννησο σπάνε ρεκόρ.

Μόνον η TUI, που είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Γερμανίας, αναμένεται να σπάσει φέτος και για πρώτη φορά το φράγμα των 400.000 τουριστών που θα μεταφέρει στην Ελλάδα.

Κως και Κέρκυρα τα trend στην Thomas Cook

Παρόμοια η εικόνα και στον μεγάλο ανταγωνιστή της TUI, την Τόμας Κουκ. Μπορεί στον έτερο μεγάλο τουρ οπερέιτορ η ισπανική Μαγιόρκα να παραμένει ο δημοφιλέστερος προορισμός, ωστόσο ακολουθούν άμεσα Τουρκία και Ελλάδα.
Όσον αφορά την Ελλάδα ειδκότερα, η απόλυτη τάση του καλοκαιρού στην Τόμας Κουκ είναι φέτος η Κως και η Κέρκυρα. Λόγω της ζήτησης μάλιστα ο εν λόγω όμιλος επιμήκυνε την φετινή τουριστική περίοδο κατά τρεις εβδομάδες, προσφέροντας τουριστικά πακέτα μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κέρκυρα Κως deutsche welle tour operators
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ