Αναστέλλουν την απεργία πείνας 4.500 κρατούμενοι - iefimerida.gr

Αναστέλλουν την απεργία πείνας 4.500 κρατούμενοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αναστολή της πανελλαδικής απεργίας πείνας των κρατουμένων, έπειτα από εννέα ημέρες, αλλά τη συνέχιση του αγώνα κατά των φυλακών υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ') με κάθε μέσο, ανακοίνωσε η Πρωτοβουλία Επιτροπής Αγώνα Φυλακών.

«Αναστέλλουμε την απεργία πείνας, αλλά δεν τερματίζουμε τη κινητοποίησή μας. Αντίθετα ανακτούμε τις δυνάμεις μας και προειδοποιούμε το υπουργείο ότι δε πρόκειται να δεχτούμε τη λειτουργία του ελληνικού Γκουαντάναμο ούτε στο Δομοκό ούτε πουθενά» τονίζεται στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας, στην οποία επισημαίνεται η μαζική συμμετοχή.

Συνολικά, 4.500 κρατούμενοι απείχαν από το συσσίτιο για εννέα ημέρες. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση πρόκειται για τη μαζικότερη συμμετοχή σε απεργία πείνας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Παραμένουμε καχύποπτοι απέναντι στις βελτιωτικές προτάσεις του υπουργείου που θα κατατεθούν τη Πέμπτη και είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί να αγωνιστούμε με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ για να ματαιώσουμε το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

»Γνωρίζουμε ότι τίποτα δε θα βελτιωνόταν αν δεν κάναμε την απεργία πείνας. Ας γνωρίζει όμως και το υπουργείο πως απέναντι στην οργανωμένη σιωπή που επιβάλλουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποκρύπτοντας τη ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ που έχει γίνει (4.500 κρατούμενοι απεργοί πείνας), από εδώ και πέρα, αλλάζουμε τα μέσα αγώνα και αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε δυναμικότερες μορφές αντίστασης. Ο νοών νοείτω...».

Οι κρατούμενοι ζητούν τη συμπαράσταση της κοινωνίας στον αγώνα τους ενάντια στις φυλακές τύπου Γ', οι οποίες αναμένεται, σύμφωνα με αυτούς, να κάνουν δραματικές τις συνθήκες κράτησης.

Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας προβλέπεται ότι οι κρατούμενοι δεν θα έχουν δικαίωμα άδειας, δεν θα έχουν το δικαίωμα επικοινωνίας με τους συγγενείς τους ή το δικαίωμα αυτό θα περιορίζεται κατά βούληση από τον εσωτερικό κανονισμό.

Στις φυλακές αυτές θα κρατούνται κατάδικοι «για βαριά εγκληματική συμπεριφορά», περιλαμβανομένων των διωκόμενων με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Ως ελάχιστο όριο κράτησης στις φυλακές τύπου Γ' ορίζεται η 5ετια για όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις τρομοκρατίας και η 4ετία για τους καταδικασθέντες για οργανωμένο έγκλημα και ιδιαίτερα επικίνδυνους κακοποιούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ