Η συσκευή που έφερε την πραγματική επανάσταση γίνεται 35 χρονών -Ολα όσα προσέφερε το Walkman όταν το iPod... αγνοείτο - iefimerida.gr

Η συσκευή που έφερε την πραγματική επανάσταση γίνεται 35 χρονών -Ολα όσα προσέφερε το Walkman όταν το iPod... αγνοείτο

Η συσκευή που έφερε την πραγματική επανάσταση γίνεται 35 χρονών -Ολα όσα προσέφε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περαστικοί χωρίς παρέα στη διαδρομή τους και χωρίς ακουστικά στα αυτιά τους πλέον πολύ δύσκολα συναντιούνται στα πεζοδρόμια. Αν κάποιος περπατά μοναχός, τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως απολαμβάνει την πορεία του, ακούγοντας την αγαπημένη του μουσική. Αποθηκευμένα κομμάτια στη μνήμη είτε του κινητού, είτε κάποιου mp3 συνοδεύουν τα βήματα ατόμων ανεξαρτήτου ηλικίας. Αυτή η... μουσική επανάσταση μπορεί να εξαπλώθηκε μέσω των iPod και των κινητών τελευταίας τεχνολογίας, όμως ξεκίνησε αρκετά πριν. Οσα προσφέρουν σήμερα οι εξελιγμένες συσκευές, τα προσέφερε πρώτο το Walkman το οποίο γιορτάζει τα 35α γενέθλια του.

Τα μεγάλα, και όχι touch, κουμπιά του σε συνδυασμό με τον «παλιομοδίτικο» σχηματισμό του ίσως προκαλούν ακόμα και γέλιο στους νέους της εποχής. Ποιος άλλωστε θα επέλεγε μια συσκευή με δυνατότητα αναπαραγωγής μιας κασέτας ή ενός cd, την ώρα που στο κινητό του μπορεί να αποθηκεύσει εκατοντάδες τραγούδια; Είναι αλήθεια πως οι ένδοξες εποχές του Walkman έχουν παρέλθει. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η τεράστια προσφορά της πρώτης φορητής συσκευής αναπαραγωγής μουσικής θα πρέπει να «σβηστεί» από τις μνήμες.

Τα iPod μπορεί να έκαναν ευκολότερη τη ζωή των περιπατητών, όμως αρκετά χρόνια πριν τη δημιουργία τους το Walkman είχε ήδη δώσει την πρώτη «γεύση» από φορητή... μουσική. Από το 1979 και μετά όσοι περπάταγαν μόνοι στο δρόμο ή περίμεναν στη στάση ενός λεωφορείου, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αγαπημένη τους μουσική. Επί σχεδόν τριάντα χρόνια, το Walkman αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο gadget επειδή ουσιαστικά έφερε μια... επανάσταση στο χώρο της μουσικής. Η μοναδική φορητή συσκευή με δυνατότητα αναπαραγωγής τραγουδιών, κατάφερε να δημιουργήσει μουσικόφιλους, μέσα από τα πεζοδρόμια.

Η σχέση του ανθρώπου με τη μουσική εδώ και 35 χρόνια είναι σίγουρα πιο... θερμή από ότι παλαιότερα. Η ενεργότερη ενασχόληση με τη μουσική όμως δεν προέκυψε τυχαία. Το Walkman ήταν ένας βασικός παράγοντας που ώθησε ολόκληρες γενιές να «ψαχτούν», να αγοράσουν καινούργιες κασέτες για να ακούσουν στο δρόμο, να δοκιμάσουν και νέα είδη μουσικής. Η ξεχωριστή αυτή συσκευή κατάφερε να εντάξει εξ ολοκλήρου τη μουσική στη καθημερινότητα. Παλιότερα δεν ήταν σίγουρο πως κάποιος θα άκουγε έστω και ένα τραγούδι κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Τοποθετώντας τη κασέτα στην υποδοχή και φορώντας τα ακουστικά όμως, η πλειοψηφία «αναγκάστηκε» να ασχοληθεί ενεργά με τη μουσική.

Το Walkman δεν προσέφερε τίποτα περισσότερο από ότι προσφέρει σήμερα ένα απλό mp3 player. Από το 1979 και μετά, όπως είναι φυσιολογικό, η τεχνολογία έχει φροντίσει να εξελίξει όσο το δυνατόν παραπάνω τις αντίστοιχες φορητές συσκευές, ενισχύοντας τες με όλο και περισσότερες δυνατότητες. Από την άλλη όμως, η Sony έχει να... περηφανεύεται πως ήταν η πρώτη που έδωσε στους πελάτες της την ευχαρίστηση να «απομονώνονται» ακούγοντας τη μουσική που θέλουν. Τους χάρισε μια μοναδική και πρωτόγνωρη οικειότητα με τα ακουστικά. Εκανε τις διαδρομές τους πιο ευχάριστες από ποτέ, συνοδεύοντας τες με ιδανικούς ρυθμούς. Τους έδωσε τη δυνατότητα να αποσπούν τη προσοχή τους και να ξεχνιούνται σε τυχαίες στιγμές της μέρας. Ολα αυτά χάρη στο μοναδικό προϊόν της που γιορτάζει τα 35α του γενέθλια, το Walkman.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ