Πώς να παρακινήσετε τον εαυτό σας -Τρία βήματα που εγκρίνει η επιστήμη - iefimerida.gr

Πώς να παρακινήσετε τον εαυτό σας -Τρία βήματα που εγκρίνει η επιστήμη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βάζετε στόχους, αλλά αργότερα αυτοί μπαίνουν στο συρτάρι. Γράφετε μια λίστα με αυτά που θέλετε να κάνετε, αλλά ποτέ δεν ακολουθείτε. Και αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά και ξανά. Σοβαρά τώρα, ποιο είναι το πρόβλημα;

Γιατί είμαστε τόσο καλοί στο να σκεφτόμαστε τι να κάνουμε, αλλά είναι τόσο τρομερό, να γίνουν πραγματικότητα; Το πρόβλημα είναι ότι ίσως παρακάμπτετε σημαντικά βήματα. Εδώ είναι αυτά που πρέπει να ακολουθείτε όπως τα ορίζει η επιστήμη:

1. Γίνετε αισιόδοξοι, θετικοί

Πότε συνήθως χρονοτριβούμε σε έναν στόχο και ποτέ δεν τον πετυχαίνουμε; Όταν είμαστε σε μια κακή διάθεση. Σύμφωνα με τις έρευνες, η ευτυχία αυξάνει την παραγωγικότητα και μας κάνει πιο επιτυχημένους.

Ωστόσο, πώς γίνεται να είστε αισιόδοξοι αν δεν το νιώθετε; Παρακολουθείστε την πρόοδο που έχετε κάνει και γιορτάστε το. Η Teresa Amabile του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι τίποτα δεν αποτελεί μεγαλύτερο κίνητρο από την πρόοδο. Με τη πρόοδο εννοεί όλα τα θετικά γεγονότα που επηρεάζουν τη ζωή.

2. Να ανταμείβετε τον εαυτό σας

Με την ανταμοιβή αισθανόμαστε όλοι καλά. Με τις κυρώσεις και τα αρνητικά σχόλια πάλι όχι. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο και τα δύο μπορεί να λειτουργήσουν καλά για να σας δώσουν κίνητρο.

Αρα, ανταμείψτε τον εαυτό σας όταν πετυχαίνετε έναν στόχο.

3. Δεχτείτε την πίεση από φίλους (Peer Pressure)

Peer Pressure είναι ο όρος που περιγράφει το εξής: μέλη της ίδιας ηλικιακής ομάδας ή φίλοι ή μέλη της οικογένειας που προσπαθούν να σας επηρεάσουν ή να σας πείσουν να κάνετε αυτά που πρέπει ή αυτά που εσείς θέλετε. Η πίεση τέτοιου είδους δεν είναι πάντα κακή καθώς κάποιο πρόσωπο μπορεί να σας πιέζει για ένα θετικό πράγμα στη ζωή σας.

Οπότε να περιβάλλεστε από ανθρώπους που αγαπάτε και εμπιστεύεστε

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ