Πεϊνιρλί κόλαση! - iefimerida.gr

Πεϊνιρλί κόλαση!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

photo: Manteau Stam

Επειδή κάθε μέρα στο γραφείο τρώμε σουβλάκια είπαμε να πάμε "σ’ αυτό στη Πανόρμου που έχει κάτι πεϊνιρλί…"[στο σημείο αυτό ο T. κλείνει τα μάτια. Υποψιάζεσαι ότι ο βολβός έχει γυρίσει τ ανάσκελο. Έχει, όντως.]

Αφράτη ζύμη, κιμάς-κατά προτίμηση- για γέμιση, ψήσιμο σε ξυλόφουρνο και στο τέλος η ερώτηση: βούτυρο θέλετε; Για να περάσουν το πεϊνιρλί μια τελευταία πινελιά με βούτυρο γάλακτος πριν το πάρεις στο χέρι. Δεν είσαι χαζός. Ναι θα πεις.

Το «Πεϊνιρλί Ιωνίας» στην αρχή της Πανόρμου υπάρχει τα τελευταία δέκα χρόνια και κάνει τρελή επιτυχία. Ο κ.Σπύρος έμαθε τη δουλειά από τον Μικρασιάτη παππού του και τη συνεχίζει μέχρι σήμερα με τη βοήθεια της οικογένειάς του. «Ποτέ δεν βγάλαμε διαφημιστικά φυλλάδια για το μαγαζί. Υπάρχει η παραδοσιακή συνταγή την οποία συνεχίζουμε αλλά το βασικό είναι ότι δεν είπαμε ψέματα στον κόσμο. Φτιάχνουμε 5 σωστά πράγματα. Καινούριες ζύμες και φρέσκα υλικά κάθε πρωί. Και φυσικά αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Γιατί αλλιώς δεν γίνεται», λέει ενώ η ουρά δεν σταματάει να ανανεώνεται. Παρόλο που η περιοχή είναι δύσκολη στο παρκάρισμα, πολλοί είναι εκείνοι που δεν πτοούνται, παρατάνε για δυο λεπτά το αυτοκίνητο και πετάγονται να πάρουν το κατιτίς τους.

Πεϊνιρλί με κιμά, σουτζούκι, κασέρι ή άλλη γέμιση, τυρόψομο με ανθότυρο και άνηθο, σπανακόπιτα με αρωματικά χόρτα, πίτσα «Ιωνίας». Όλα φτιάχνονται μπροστά στα μάτια σου και μοσχομυρίζουν προκαλώντας διαλόγους όπως: Πελάτισσα/καλόγρια –Αυτό είναι νηστίσιμο; Κοπέλα στον πάγκο – Όχι. Καλόγρια: Ε, αυτό θέλω τώρα, δεν πειράζει.

Πεϊνιρλί Ιωνίας

Πανόρμου 3, τηλ. 210 6462854

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πεϊνιρλί πανόρμου πεϊνιρλί ιωνίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ