Oταν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε αυτόγραφο από τον Καντάφι [εικόνες] - iefimerida.gr

Oταν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε αυτόγραφο από τον Καντάφι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν Ιούνιος του 2010 όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, επισκέφτηκε τον Μουαμάρ Καντάφι στη σκηνή του, συνοδευόμενος από τον Παμπούκη, τον Πεταλωτή και τον Δρούτσα, κρατώντας μια φωτογραφία στο χέρι.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε την φωτογραφία (από τη συνάντηση στην Ελούντα με τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1987) στον Καντάφι και του ζήτησε αυτόγραφο, σύμφωνα με εκτενές άρθρο του Bηmagazino για τον Καντάφι και τους Ελληνες. «Ο συνταγματάρχης έγραψε στα αραβικά «Με εκτίμηση» και ρώτησε για την πορεία της υγείας της Μαργαρίτας Παπανδρέου. «Θέλω να βοηθήσω με κάθε τρόπο την Ελλάδα» φέρεται να είπε ο Καντάφι στον Παπανδρέου. Στη συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου ξεναγήθηκε στην οικία του λίβυου ηγέτη και υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών με την ευχή να ευημερήσουν οι χώρες της Μεσογείου, με ειρήνη και σεβασμό στην εθνική τους κυριαρχία.»



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Λούκα, όταν ξέσπασε η κρίση στη Λιβύη, στην ελληνική Βουλή ξανακούστηκε το όνομα του Καντάφι. «Για την ακρίβεια, ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγορήθηκε για συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο του «ιδρύματος Καντάφι». Μιλώντας στην εθνική αντιπροσωπεία, ο τότε Πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε υπήρξε μέλος του εν λόγω διοικητικού συμβουλίου. Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας διατύπωσε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας μια διαφορετική εκδοχή, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου παραιτήθηκε από τη συγκεκριμένη θέση όταν εκδηλώθηκαν οι ταραχές στη Λιβύη.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ