Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό -Τρία ταμεία για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες - iefimerida.gr

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό -Τρία ταμεία για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών αναμένει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προκειμένου να ξεκινήσει τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα πρόκειται για ένα ασφαλιστικό σύστημα τριών ταχυτήτων, δηλαδή ένα ταμείο για τους μισθωτούς, ένα για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες κι ένα τρίτο για τους αγρότες .

Οι αλλαγές αυτές εκτιμούν παράγοντες του υπουργείου θα κατατεθούν με νόμο προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Νοέμβριο.

Στο χώρο των ταμείων, σύμφωνα με την «Καθημερινή» επικρατεί μεγάλη ανησυχία όχι τόσο για το ταμειακό έλλειμμα των 2 δισ. ευρώ για εφέτος όσο για το σοβαρό πρόβλημα υποχρηματοδότησης που εντοπίζεται από το 2016 και μετά. Η κρισιμότητα του συστήματος αν και δεν αναφέρεται ως τέτοια, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει οπωσδήποτε στη λήψη πρόσθετων μέτρων.

Σε διαφορετική περίπτωση, η διοικητική μεταρρύθμιση δεν θα έχει κανένα νόημα. Η χρονική στιγμή ανακοίνωσης θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές συνθήκες. Όμως στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης ορίζεται ότι ο νέος νόμος πρέπει να ισχύσει από την 1.1.2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ