Η «σκιά» του νεοναζισμού πάνω από τη Βαρκελώνη: Βίαιη επίθεση σε Ασιάτη μέσα στο μετρό [βίντεο] - iefimerida.gr

Η «σκιά» του νεοναζισμού πάνω από τη Βαρκελώνη: Βίαιη επίθεση σε Ασιάτη μέσα στο μετρό [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα βίντεο που καταγράφει ρατσιστική βία απασχολεί τις τελευταίες ώρες την επικαιρότητα στη Βαρκελώνη, καθώς, απεικονίζει έναν νεαρό με ασιατικά χαρακτηριστικά να δέχεται βάναυση επίθεση από νεοναζί στο μετρό.Το βίντεο είχε αρχικά αναρτηθεί στο youtube με τίτλο «Χτυπώντας έναν Κινέζο» και σε αυτό εμφανιζόταν ένα ξανθός νεαρός να μιλάει σε έντονο ύφος σε έναν νεαρό με ασιατικά χαρακτηριστικά και στη συνέχεια να του επιτίθεται με γροθιές στο πρόσωπο.

Το θύμα, το οποίο είναι Μογγολικής καταγωγής, τελικά, προσπάθησε να απαντήσει στην βίαιη επίθεση, ωστόσο, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να τους χωρίσουν εμφανίστηκαν και άλλοι λευκοί νεαροί οι οποίοι άρχισαν να χτυπούν το θύμα μέχρι που τον πέταξαν έξω από το βαγόνι.

Το επίμαχο βίντεο δημοσιεύθηκε και σε έναν λογαριασμό του Twitter με τίτλο «Πάντα πατριώτης, λευκή Ευρώπη» στον οποίο έχει δημοσιευθεί συχνά νεοναζιστικό περιεχόμενο.

Ο άνδρας που δέχθηκε την επίθεση στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση και η αστυνομία γρήγορα εντόπισε τον φερόμενο ως δράστη τον οποίο και συνέλαβε.

Από την πλευρά του το δημαρχείο της Βαρκελώνας ανέφερε ότι καταδικάζει πλήρως την επίθεση και επισημαίνει ότι «αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές στην πόλη μας».

Η οργάνωση SOS Ρατσισμός κατήγγειλε επίσης την επίθεση κάνοντας εκ νέου έκκληση να υιοθετηθούν «αντιρατσιστικές πολιτικές που θα διασφαλίζουν την ισότητα και την κοινή ζωή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ