Ενας Ρώσος μεγιστάνας στο Πόρτο Χέλι: Ο «βασιλιάς του αλουμινίου» με την περιουσία των 8,5 δισ. που κατάφερε να εξοργίσει τον Πούτιν - iefimerida.gr

Ενας Ρώσος μεγιστάνας στο Πόρτο Χέλι: Ο «βασιλιάς του αλουμινίου» με την περιουσία των 8,5 δισ. που κατάφερε να εξοργίσει τον Πούτιν

Ενας Ρώσος μεγιστάνας στο Πόρτο Χέλι: Ο «βασιλιάς του αλουμινίου» με την περιουσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα ήταν πάντα δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους, ενώ τα τελευταία χρόνια οι εμφανίσεις των λεγόμενων ολιγαρχών, τόσο για διακοπές όσο και για επενδύσεις, είναι όλο και συχνές στη χώρα μας. Τελευταία άφιξη ο «βασιλιάς του αλουμινίου», Ολεγκρ Ντεριπάσκα.Ο Ρώσος μεγιστάνας έκανε την εμφάνισή του στις Σπέτσες και το Πόρτο Χέλι πριν από λίγες ημέρες μέσα στην υπερπολυτελή θαλαμηγό του, μήκους 78 μέτρων.

Οπως αναφέρει το zougla.gr, ο Ντεριπάσκα εκτιμάται ότι έχει περιουσία που φθάνει τα 8,5 δισ ευρώ και φέρεται να έχει αγοράσει βίλα στην περιοχή.

Ο Ρώσος μεγιστάνας είχε επισκεφθεί την ίδια περιοχή και πέρυσι με το επιβλητικό «Queen K» να τραβάει όλα τα βλέμματα, καθώς, πρόκειται για μια θαλαμηγό μήκους 78 μέτρων, με ανατολίτικο στιλ διακόσμησης, αλλά και ένα ελικόπτερο στη διάθεση του Ντεριπάσκα ανά πάσα στιγμή.

Ο ολιγάρχης «βασιλιάς του αλουμινίου» διαθέτει ένα πατρικό σπίτι στο Ντρέζνικ της Ρωσίας, ένα εξαώροφο κτίριο στο Λονδίνο, σαλέ στη Μόσχα, τρία ιδιωτικά αεροσκάφη συν το προαναφερθέν ελικόπτερο. Είναι παντρεμένος με την Πολίνα Ντεριπάσκα, εγγονή του Μπόρις Γιέλτσιν, και οι δυο τους έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Από την απόλυτη ένδεια στη χλιδή και την αντιπαράθεση με τον Πούτιν

Ο Ολεγκ Ντεριπάσκα κατάφερε από την απόλυτη ένδεια να δημιουργήσει την πρώτη βιομηχανία επεξεργασίας αλουμινίου σε ολόκληρη την Ρωσία και μια από τις 10 μεγαλύτερες παγκοσμίως.

Στην ιστορία, πάντως, έχει μείνει εξαιτίας ενός θερμού επεισοδίου που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος ταξίδεψε κάποια στιγμή έως την πόλη Πικάλεβο για να υποχρεώσει τον μεγιστάνα να πληρώσει τους εργάτες των ορυχείων του.

Οπως σημειώνει το zougla, ο Πούτιν έβρισε τον Ντεριπάσκα μπροστά στους εργάτες του χαρακτηρίζοντάς τον αναίσθητο, του πέταξε ένα στιλό στα μούτρα και τον διέταξε να υπογράψει επί τόπου τις εντολές πληρωμών.

Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, απασχόλησε ξανά τα μέσα ενημέρωσης όταν μοίρασε το ποσό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων σε 120 υπαλλήλους του έτσι ώστε να «γεφυρώσει το χάσμα» ανάμεσα στον ίδιο και τους εργαζόμενους στις βιομηχανίες του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ