Χωρίς αποζημίωση θα απολύονται διευθυντές και προϊστάμενοι ΝΠΙΔ -Συνταγματικός ο νόμος Παυλόπουλου - iefimerida.gr

Χωρίς αποζημίωση θα απολύονται διευθυντές και προϊστάμενοι ΝΠΙΔ -Συνταγματικός ο νόμος Παυλόπουλου

Χωρίς αποζημίωση θα απολύονται διευθυντές και προϊστάμενοι ΝΠΙΔ -Συνταγματικός ο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς αποζημίωση θα απολύονται γενικοί διευθυντές και προϊστάμενοι που έχουν προσληφθεί με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και απασχολούνται σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου καθώς οι θέσεις αυτές είναι θέσεις πολιτικής εμπιστοσύνης.Αυτό έκρινε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με μειοψηφία εννέα μελών κρίνοντας συνταγματικό τον νόμο Παυλόπουλου (Ν. 3260 2004) που προβλέπει την χωρίς αποζημίωση αυτοδίκαιη λύση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων ΝΠΙΔ.

Οι διατάξεις του νόμου Παυλόπουλου προβλέπουν συγκεκριμένα την λήξη των συμβάσεων προσώπων που προσελήφθησαν από δημόσιες υπηρεσίες με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας για ορισμένο χρόνο ως μονομελή όργανα διοίκησης χωρίς την καταβολή αποζημιώσεως που τα συμβαλλόμενα μέρη συμφώνησαν για την περίπτωση πρόωρης λύσης της σύμβασης.

Οι Αρεοπαγίτες έκριναν ότι με τον νόμο αυτό του Προκόπη Παυλόπουλου έγινε αυτοδίκαιη η λήξη των συμβάσεων των κρατικών φορέων μέσω των οποίων ασκείται η κυβερνητική πολιτική.

Τον Αρειο πάγο τον απασχόλησε περίπτωση διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ο οποίος απολύθηκε χωρίς να πάρει αποζημίωση. Η Ολομέλεια του ΑΠ έκρινε ότι ο ΟΛΒ είναι ΝΠΙΔ και ο διευθύνων σύμβουλος αποτελούσε τον κύριο εκφραστή της εν λόγω πολιτικής διαμέσου της εταιρικής του δραστηριότητας. Μάλιστα, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι ο Διευθύνων σύμβουλος γνώριζε εξαρχής για θέση πολιτικής εμπιστοσύνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ