Πανικός από πυρκαγιά στην Αττάλεια - Οι φλόγες «έγλειψαν» ξενοδοχεία [βίντεο&εικόνες] - iefimerida.gr

Πανικός από πυρκαγιά στην Αττάλεια - Οι φλόγες «έγλειψαν» ξενοδοχεία [βίντεο&εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο στη συνοικία Αντρασάν στην περιοχή Κουμλούτζα της Αττάλειας, η οποία κατέκαψε στο πέρασμά της πάνω εκατοντάδες στρέμματα, ενώ λίγο έλειψε να υπάρξουν θύματα.

Οι φλόγες έφθασαν στην ακτή και περικύκλωσαν τα ξενοδοχεία Mitah Otel, Cici Baba Otel, Erenler Otel, Ön otel. Ντόπιοι και ξένοι τουρίστες αποχώρησαν έντρομοι με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14:30 το μεσημέρι του Σαββάτου, υπό την επήρεια του ανέμου, μεγεθύνθηκε γρήγορα. Όταν στις 17:45 ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση κι έτσι, κινδύνεψαν τουρίστες και κάτοικοι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, προκλήθηκε πανικός όταν ο ιδιοκτήτης μιας πανσιόν προκάλεσε φώναζε: «Δύο Άγγλοι τουρίστες έμειναν στο δωμάτιο και δεν μπόρεσαν να βγούνε». Τελικά, άλλοι παραθεριστές είχαν προλάβει να τους απεγκλωβίσουν.

Στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια, εξοχικά, μαγαζιά και εστιατόρια. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι ενός εστιατορίου έβγαλαν κάποιες από τις φιάλες υγραερίου, προκειμένου να μην καούν ζωντανοί, καθώς όσες είχαν απομείνει έσκαγαν η μια μετά την άλλη.

Πηγή φωτό: Hurriyet

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ