Κατερίνα Σαββαΐδου: Ποια είναι η γυναίκα που θα επιβλέπει τους εφοριακούς - iefimerida.gr

Κατερίνα Σαββαΐδου: Ποια είναι η γυναίκα που θα επιβλέπει τους εφοριακούς

Κατερίνα Σαββαΐδου: Ποια είναι η γυναίκα που θα επιβλέπει τους εφοριακούς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκείνοι που γνωρίζουν τη νέα γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων τη χαρακτηρίζουν ως ήρεμη δύναμη. Η Κατερίνα Σαββαΐδου, στο τρίτο της πέρασμα από το υπουργείο Οικονομικών, καλείται να ξεπεράσει αρκετά εμπόδια, υπό το άγρυπνο βλέμμα της Τρόικα.

Η γυναίκα με το πλούσιο βιογραφικό δεν έχει facebook ούτε twitter- σε αντίθεση με τον προκάτοχό της, καθώς συχνά ο Χάρης Θεοχάρης έκανε ανακοινώσεις μέσω των social media. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, ενώ η καταγωγή της είναι από τη Μικρά Ασία και τον Πύργο Υπάτης. Χόμπι της, όπως γράφει το «Βήμα» είναι το διαρκές διάβασμα, ενώ στην ερώτηση γιατί επέλεξε να βρεθεί σε αυτή τη θέση με πολύ λιγότερα χρήματα από εκείνα που κέρδιζε στον ιδιωτικό τομέα, εκείνη απαντά: «Οταν η χώρα σου βρίσκεται σε κρίση, πρέπει όλοι να μπαίνουν μπροστά, να τη βοηθούν με όλες τους τις δυνάμεις, τις γνώσεις και τη διάθεση. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά».

Κομβικό ρόλο για την επιλογή της έχει παίξει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης. Δεν είναι λογιστής, φοροτεχνικός ή οικονομολόγος, αλλά δικηγόρος, λέκτορας στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καθηγήτρια Φορολογικού και Δημοσιονομικού Δικαίου στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, με βαθιά γνώση της φορολογικής νομοθεσίας.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχει βρεθεί άλλες δύο φορές, παρέχοντας τις υπηρεσίες της στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, Αντώνη Μπέζα, επί κυβερνήσεως Καραμανλή, ως νομική σύμβουλος σε θέματα γενικότερης φορολογικής πολιτικής, αλλά και επί υπουργίας Γιάννη Στουρνάρα, ως μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου που παρακολουθεί την επίδοση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η διδακτορική διατριβή της ήταν «Η είσπραξη των δημοσίων εσόδων», αλλά όλοι συμφωνούν ότι μία διατριβή διαφέρει αρκετά από την υλοποίηση της πολιτικής που θα οδηγήσει στην αύξηση των δημοσίων εσόδων. Η ίδια πάντως είναι κατά των μαζικών κατασχέσεων που επιβάλλονται σε όσους χρωστούν αλλά έχουν τη διάθεση να συμμορφωθούν, ενώ έχει δηλώσει αντίθετη και στη δημοσιοποίηση καταλόγων φοροφυγάδων που δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ