Φρίκη στην Ινδία: Κτίρια κατέρρευσαν και μετατράπηκαν σε εκατόμβες νεκρών [εικόνες] - iefimerida.gr

Φρίκη στην Ινδία: Κτίρια κατέρρευσαν και μετατράπηκαν σε εκατόμβες νεκρών [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων και πέντε παιδιών, έπειτα από κατάρρευση δύο κτιρίων στο Νέο Δελχί και στο Ταμίλ Ναντού της Ινδίας, το Σάββατο. Η αστυνομία εκφράζει φόβους για περίπου 40 με 50 εγκλωβισμένους.

Συγκεκριμένα για το Νέο Δελχί, ο αξιωματικός της αστυνομίας Μάντχουρ Βέρμα στο πρακτορείο ειδήσεων PTI πως «10 άνθρωποι, περιλαμβανομένων πέντε παιδιών και τριών γυναικών έχασαν την ζωή τους κατά την κατάρρευση του κτιρίου και δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί». Τα σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στα σημεία και επιχειρούν να εντοπίσουν επιζώντες κάτω από τα ερείπια.

«Πρόκειται για ένα κτίριο 40 ετών. Έχτιζαν τους ορόφους τον έναν μετά τον άλλο παράνομα» διευκρίνισε ο Ράτζες Μπάτια, ένας υπεύθυνος της δημοτικής αρχής στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV. Ο ίδιος ανέφερε ότι την κατάρρευση ενδέχεται να προκάλεσε η κατασκευή χωρίς οικοδομική άδεια ενός κτιρίου σε διπλανό οικόπεδο.

Οι δεκάδες τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία και η κυβέρνηση διέταξε την έναρξη έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος, σύμφωνα με το PTI.

Φρίκη στην Ινδία: Κτίρια κατέρρευσαν και μετατράπηκαν σε εκατόμβες νεκρών [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Φρίκη στην Ινδία: Κτίρια κατέρρευσαν και μετατράπηκαν σε εκατόμβες νεκρών [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Φρίκη στην Ινδία: Κτίρια κατέρρευσαν και μετατράπηκαν σε εκατόμβες νεκρών [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Φρίκη στην Ινδία: Κτίρια κατέρρευσαν και μετατράπηκαν σε εκατόμβες νεκρών [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Λίγο αργότερα, στην πόλη της νότιας Ινδίας Τσενάι και συγκεκριμένα στο Ταμίλ Ναντού, κατέρρευσε 12ώροφο κτίριο που βρισκόταν υπό κατασκευή. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια, όπως μετέδωσε το NDTV.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ