Λίφτινγκ στη Μονεμβασιά: Εργασίες αναστήλωσης και ανάδειξης στην παλιά πόλη - iefimerida.gr

Λίφτινγκ στη Μονεμβασιά: Εργασίες αναστήλωσης και ανάδειξης στην παλιά πόλη

Λίφτινγκ στη Μονεμβασιά: Εργασίες αναστήλωσης και ανάδειξης στην παλιά πόλη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόρθητη Ανω Πόλη της Μονεμβασιάς, που κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους, φιλοξενούσε τους ευγενείς και την αφρόκρεμα της περιοχής, πλέον είναι ερειπωμένη και καλυμμένη με πυκνή βλάστηση. Ωστόσο χάρη στις εργασίες αναστήλωσης που ξεκίνησαν πρόσφατα, η πόλη θα αποκτήσει ξανά την παλιά της δόξα.

Οπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Εθνος, το Υπουργείο Πολιτισμού, φρόντισε για τη σύνταξη μελετών και την ένταξη εργασιών στο ΕΣΠΑ, οι οποίες υλοποιούνται και μάλιστα με ταχύτητα.

Ηδη στην Ανω Πόλη, έχει καθαριστεί η περιοχή γύρω από το Ναό της Παναγίας Οδηγήτριας, ή Αγίας Σοφίας, ενώ πρόσφατα εγκαταστάθηκαν οι ανάδοχοι για τα έργα «Ανάπλαση και Φωτισμός της Πλατείας Χρυσαφίτισσας» και «Αποκατάσταση του Ιερού Ναού Παναγίας Οδηγήτριας, ή Αγίας Σοφίας».

Επίσης είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για την Αποκατάσταση του Ανατολικού Τείχους και την ανάδειξη της κεντρικής πύλης και περιοχής ναού Αγίας Σοφίας καθώς και η αποκατάσταση Ιερών Ναών Παναγίας Μυρτιδιώτισσας και Αγίας Αννας.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαρισμό από τη βλάστηση με στόχο την αποκάλυψη του οδικού δικτύου και του περιγράμματος των κτιρίων, διερευνητικές εργασίες και αποχωματώσεις για την τεκμηρίωση της αρχικής μορφής των κτισμάτων και στερέωση των σημαντικότερων μνημείων της περιοχής.
Οπως αναφέρει η Γενική Γραμματέας Πολιτισμο Λίνα Μενδώνη: «η ολοκλήρωση του έργου είναι καθοριστικής σημασίας για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά έχει και ουσιαστικό ρόλο στην τοπική και περιφερειακή οικονομία και ανάπτυξη»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ