Η Ανγκελα Μέρκελ είναι «μαύρη χήρα» και «γυναίκα αράχνη» -H βρετανική Daily Telegraph «τα χώνει» στην καγκελάριο - iefimerida.gr

Η Ανγκελα Μέρκελ είναι «μαύρη χήρα» και «γυναίκα αράχνη» -H βρετανική Daily Telegraph «τα χώνει» στην καγκελάριο

Η Ανγκελα Μέρκελ είναι «μαύρη χήρα» και «γυναίκα αράχνη» - Για τη βρετανική Dail
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ δύσκολα θα φανταζόταν κανείς την Άνγκελα Μέρκελ ως «γυναίκα-αράχνη». Ούτε ως «μαύρη χήρα». Φαίνεται όμως ότι η απομόνωση του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στο θέμα του διορισμού του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν κάνουν τη φαντασία ορισμένων ΜΜΕ της χώρας του να οργιάζει και βγάζει στην επιφάνεια όλο τον λογοτεχνικό τους οίστρο.

«Μαύρη χήρα» και «γυναίκα-αράχνη» χαρακτηρίζει, λοιπόν, η βρετανική Daily Telegraph τη Γερμανίδα καγκελάριο επειδή προωθεί για πρόεδρο ττον Γιούνκερ παρά την απόλυτη άρνηση του Λονδίνου. Η ταπεινωτική ήττα που αναμένεται να υποστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε ο Ντέιβιντ Κάμερον οφείλεται στο γεγονός ότι εμπιστεύτηκε την «γυναίκα χήρα» της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα.

«Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόδωσε τον Βρετανό πρωθυπουργό, παρόλο που και η ίδια είχε τους δικούς της ενδοιασμούς για τον πότη, πρώην κλειδοκράτορα του Λουξεμβούργου, γιατί έβαλε την δική της πολιτική ζώνη ασφαλείας πάνω από την συμμαχία του Βερολίνου με το Λονδίνο ή την πίστη της στο πρόσωπο του Ντέιβιντ Κάμερον», σχολιάζει η Daily Telegraph.

Η Ανγκελα Μέρκελ είναι «μαύρη χήρα» και «γυναίκα αράχνη» -H βρετανική Daily Telegraph «τα χώνει» στην καγκελάριο | iefimerida.gr 0

Στην πατρίδα της, υπενθυμίζει η εφημερίδα, η Άνγκελα Μέρκελ έχει χαρακτηριστεί ως «γυναίκα αράχνη» η οποία δεν διστάζει να σκοτώσει ακόμα και τους συνεργάτες της στον κυβερνητικό συνασπισμό αφότου πρώτα τους έχει χρησιμοποιήσει. Αρχικά το έκανε με τους Σοσιαλδημοκράτες και εν συνεχεία με τους Φιλελεύθερους. «Το να συνασπίζεσαι με την Μέρκελ είναι μία αμφιλεγόμενη ευχαρίστηση. Είναι σαν το αλογάκι της Παναγίας ή όπως η "γυναίκα-αράχνη", το είδος του ζώου που προσπαθεί να σκοτώσει τον συνεργάτη της έχοντας πρώτα εκπληρώσει το καθήκον της», είχε γράψει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» όταν η ίδια ανακοίνωσε την συνεργασία της με τους Σοσιαλδημοκράτες στον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Ο Κάμερον βασιζόταν στη φιλική σχέση του με την κυρία Μέρκελ όταν έκανε κορωνίδα της ευρωπαϊκής στρατηγικής του την αναγκαιότητα επίτευξης των μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη, εν όψει και του δημοψηφίσματος το 2017 για το αν θα παραμείνει το Λονδίνο ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση», γράφει η Telegraph.

Όλα πήγαιναν καλά για τον Κάμερον 48 ώρες και μετά τις ευρωεκλογές. Ο Κάμερον ήταν κοντά στο να σχηματίσει μία ομάδα χωρών που θα έλεγαν «όχι» στην υποψηφιότητα του Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν και θεωρούσε πως η Άνγκελα Μέρκελ έβλεπε με συμπάθεια μία τέτοια συμμαχία.

Όταν όμως στις 10 Ιουνίου από τη Σουηδία, κατάφερε να πείσει τους συμμάχους του Λονδίνου στην εκστρατεία αντι-Γιούνκερ, την Ολλανδία και την Τσεχία, να στηρίξουν τον «κύριο ευρώ», τότε ο Κάμερον κατάλαβε ότι η Μέρκελ του την είχε... φέρει. Ήδη η Μέρκελ είχε πείσει και τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι να αλλάξει στρατόπεδο, στηρίζοντας και αυτός τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργο για την προεδρία της Κομισιόν.

Φωτογραφία: Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ