Σινάρο Ισιχάρα: Ο Ιάπωνας που στα 82 του ιδρύει το «Κόμμα της επόμενης γενιάς» - iefimerida.gr

Σινάρο Ισιχάρα: Ο Ιάπωνας που στα 82 του ιδρύει το «Κόμμα της επόμενης γενιάς»

Σινάρο Ισιχάρα: Ο Ιάπωνας που στα 82 του ιδρύει το «Κόμμα της επόμενης γενιάς»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O 82χρονος Ιάπωνας Σινάρο Ισιχάρα φαίνεται πως και υπεραισιόδοξος είναι και άθφονο χιούμορ διαθέτει. Tι άλλο να πει κανείς για ένα άνθρωπο που στην ηλικία του ιδρύει νέο κόμμα και μάλιστα το ονομάζει « Κόμμα της Επόμενης Γενιάς»;

Ο Ισιχάρα δεν είναι κανένα «φιντάνι» στην πολιτική. Ηταν για αρκετά χρόνια κυβερνήτης του Τόκιο, ενώ παράλληλα είναι ένας ιδιαίτερα γνωστός στη χώρα του και βραβευμένος συγγραφέας. Επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ισιχάρα, ο οποίος προέρχεται από την εθνικιστική δεξιά, προσπαθεί να ιδρύσει κόμμα: λίγο αφότου παραιτήθηκε από τη θέση του κυβερνήτη του Τόκιο, τον Οκτώβριο του 2012, είχε τεθεί επικεφαλής του Κόμματος της Αυγής. Ο μέσος όρος ηλικίας των μελών του κόμματος αυτού ήταν γύρω στα 73 έτη. Στη συνέχεια προσπάθησε να συνεργαστεί με τον σαραντάρη δήμαρχο της Οσάκα Τόρου Χασιμότο όμως ο "γάμος" μεταξύ των δύο εκρηκτικών προσωπικοτήτων της Ιαπωνίας ήταν αναπόφευκτο να καταλήξει σε διαζύγιο.

Για το «Κόμμα της Επόμενης Γενιάς» πάντως, κατάφερε να κερδίσει την υποστήριξη περίπου 20 βουλευτών, μεταξύ των οποίων και ο πρώην παλαιστής Αντόνιο Ινόκι ο οποίος αφού αποσύρθηκε από τα ρινγκ ασχολείται πλέον με την πολιτική. «Είναι καθήκον μας να καθοδηγήσουμε τους ανθρώπους της επόμενης γενιάς», δήλωσε ο Ισιχάρα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για να παρουσιάσει το κόμμα του.

Παρένθεση: Όλα τα κορυφαία στελέχη του Κόμματος της Επόμενης Γενιάς είναι άνω των 70 ετών. Τελικά, οι Γιαπωνέζοι έχουν ένα καταδικό τους, διαβολικό χιούμορ...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ