Wall Street Journal: Αυτές είναι οι ομάδες του Μουντιάλ που παίζουν... θέατρο - iefimerida.gr

Wall Street Journal: Αυτές είναι οι ομάδες του Μουντιάλ που παίζουν... θέατρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέφτουν στο έδαφος, σφαδάζουν, δείχνουν σαν να είναι έτοιμοι για να μπουν στο χειρουργείο και το αμέσως επόμενο λεπτό, σηκώνονται κανονικά σαν τίποτα να μην έχει συμβεί. Τι πιο συνηθισμένη σκηνή σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

Το... θέατρο που κάνουν οι παίκτες είναι τόσο δεδομένο όσο το κύλισμα της μπάλας στο χορτάρι. Τα κόλπα, φυσικά, δεν λείπουν ούτε και από αυτό το Μουντιάλ με τους παίκτες να δίνουν ρέστα και ρεσιτάλ ηθοποιίας με σκοπό να κερδίσουν ένα φάουλ, ένα πέναλτι, μια αποβολή ή απλώς να σπαταλήσουν υπέρ τους τον πραγματικό χρόνο που παίζεται ποδόσφαιρο.

H Wall Street Journal συνέταξε μια ιδιότυπη κατάταξη των ομάδων που μέχρι τώρα θα έπαιρναν και Όσκαρ υποκριτικής για τα κόλπα που σκαρφίζονται οι παίκτες της για να πάρουν με το μέρος τους την εύνοια του εκάστοτε διαιτητή.

Σύμφωνα με αυτή την κατάταξη η πρώτη ομάδα σε... θέατρο, σε αυτό το Μουντιάλ είναι η οικοδέσποινα Βραζιλία. Γηπεδούχος είναι, θα πει κανείς, ότι θέλει κάνει. Πάντως η αμερικανική εφημερίδα έχει καταγράψει μέχρι τώρα 17 ψεύτικους τραυματισμούς που «έφαγαν» 3 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα από τη δράση.

Ακολουθούν σε «υποκριτικές ικανότητες» η Χιλή, η Ονδούρα, η Νιγηρία, το Μεξικό και η προσεχής αντίπαλος της Εθνικής ομάδας, η Κόστα Ρίκα με 13 «ψεύτικους» τραυματισμούς.

Η δική μας ομάδα βρίσκεται κάτω από τη μέση με μόλις εννιά εικονικούς τραυματισμούς. Η πιο «καθαρή» ομάδα είναι η Βοσνία και Ερζεγοβίνη που έχει κάνει μόλις δύο φορές θέατρο σπαταλώντας μόλις 24 δευτερόλεπτα αγωνιστικού χρόνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ