Αυτό είναι το μυστηριώδες, σαρκοβόρο ζώο που έχει τρομάξει τους κατοίκους της Νέας Υόρκης [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το μυστηριώδες, σαρκοβόρο ζώο που έχει τρομάξει τους κατοίκους της Νέας Υόρκης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα παράξενο και μυστηριώδες πλάσμα έχει κατατρομάξει το τελευταίο διάστημα τους κατοίκους της Νέας Υόρκης. Είναι ζώο μεν, αλλά τι είδους κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Κυκλοφορεί στους δρόμους του Μπρονξ και οι πλέον άφοβοι έχουν καταφέρει να το φωτογραφήσουν από μακριά.

Όπως σημειώνει η Daily Mail κυκλοφορεί κυρίως τη νύχτα και πολύ σπάνια με το φως της ημέρας και τριγυρίζει τις γύρω συνοικίες εδώ και καιρό. Πολλοί θεώρησαν πως είναι ρακούν ή νυφίτσα, αλλά οι επιστήμονες αποφαίνονται πως είναι «cat-fisher», ήτοι... ψαράς γατών.

Στην πραγματικότητα αυτό που κυνηγάει επί του παρόντος είναι τους αρουραίους που βρίθουν στους υπονόμους της Νέας Υόρκης. Το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας περιγράφει τον «ψαρά» ως μέλος της οικογένειας της νυφίτσας. Το ανάστημά του είναι μικρό, έχει κοντά πόδια, έχει μικρά αυτιά και τριχωτή ουρά.

Ο πρώτος που το εντόπισε ήταν ένας αστυνομικός που εκείνη την ώρα έκανε περιπολία και κατάφερε να τραβήξει κάποιες φωτογραφίες την ώρα που έτρεχε.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο ζώο δεν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο, καθώς αρέσκεται να κυνηγάει για τρόφη μόνο αρουραίους, σκίουρους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί και επιθέσεις σε μικρούς σκύλους, γάτες, ακόμα και σε τάρανδους.

Η τελευταία φορά που είχε βρεθεί «ψαράς» στη Νέα Υόρκη ήταν στο μακρινό 1600, τώρα όμως κινδυνεύει άμεσα να το πατήσει κάποιο αμάξι, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί. Επί του παρόντος, πάντως, περιδιαβαίνει τους δρόμους του Μπροξ και σώζει τους κατοίκους του από τις επιδρομές των αρουραίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νέα Υόρκη ρακούν αρουραίοι νυφίτσα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ