Ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα δεν θέλει τα πορτραίτα του ούτε το όνομά του στους δημόσιους χώρους - iefimerida.gr

Ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα δεν θέλει τα πορτραίτα του ούτε το όνομά του στους δημόσιους χώρους

Ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα δεν θέλει τα πορτραίτα του ούτε το όνομά του στους δημ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κόστα Ρίκα με την οποία θα αναμετρηθεί η Εθνική Ελλάδας την Κυριακή είναι μια χώρα έξω από το καθιερωμένα. Οχι μόνο κατάργησε τον στρατό πριν από πολλά χρόνια για να επενδύσει στην υγεία και την παιδεία, αλλά και εκλέγει πολιτικούς που δεν ακολουθούν τους κανόνες. Οπως ο πρόεδρός της, ο Λουίς Γκιγέρμο Σολίς, ο οποίος απαγόρευσε να αναρτώνται αφίσες του και να αναγράφεται το όνομά του σε δημόσιους χώρους.

Ο Σολίς, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο μήνα, έχει βαλθεί να ξεριζώσει την προσωπολατρεία από τη χώρα του. «Η λατρεία προς το πρόσωπο του προέδρου έχει τελειώσει στην Κόστα Ρίκα, τουλάχιστον επί της δικής μου διακυβέρνησης», δήλωσε ο Σολίς μόλις υπέγραψε διάταγμα το οποίο απαγορεύει την ανάρτηση πορτρέτων του στα δημόσια κτήρια.

Ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα δεν θέλει τα πορτραίτα του ούτε το όνομά του στους δημόσιους χώρους | iefimerida.gr 0

Ο αρχηγός του κράτους της Κόστα Ρίκα πιστεύει ότι η αναγραφή του ονόματος του προέδρου σε ταμπέλες αναγγελίας έναρξης δημοσίων έργων όπως δρόμοι και γέφυρες, δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις στον κόσμο. «Τα έργα γίνονται από τη χώρα για τη χώρα και όχι από μια συγκεκριμένη κυβέρνηση ή πολιτικό γραφείο», είπε στους δημοσιογράφους. Στο εξής, οι σχετικές ταμπέλες θα αναγράφουν μόνο την ημερομηνία έναρξης των έργων.

Ο Λουίς Γκιγέρμο Σολίς, αρχηγός της κεντροαριστερής παράταξης «Κόμμα δράσης πολιτών» (PAC), αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου όταν ήρθε πρώτος με 31%. Η δημοτικότητά του ανάμεσα στους δυο γύρους ανέβηκε στα ύψη και στο δεύτερο γύρο σάρωσε κυριολεκτικά κερδίζοντας το 78% των ψήφων.

Ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα δεν θέλει τα πορτραίτα του ούτε το όνομά του στους δημόσιους χώρους | iefimerida.gr 1

Toν Απρίλιο, πριν ακόμα ορκιστεί, ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στο Facebook ότι δεν προτίθεται να ταξιδέψει στη Βραζιλία για να παραστεί στο Μουντιάλ, γιατί «η δουλειά η δική μου και της ομάδας μου είναι εδώ, στο δρόμο, μαζί με τον κόσμο». Τόνισε όμως ότι στηρίζει την εθνική ομάδα της Κόστα Ρίκα με όλη του την ψυχή. Eίχε πει μάλιστα ότι πιστεύει πως η εθνική μπορεί να επιστρέψει με ο κύπελλο κι ας έχει απέναντί της γίγαντες όπως η Ιταλία, την Αγγλία (εκτός παιχνιδιού) πια και την Ουρουγουάη. Τότε δεν ήξερε ακόμα για τον παράγοντα Ελλάδα...

Φωτογραφίες: AFP, EFE

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ