Το success story της Μαριάννας -Αφησε την Αθήνα όταν ο ουρανός της άρχισε να γκριζάρει και πήγε στην Κρήτη για να φτιάξει κρέμες από βότανα [εικόνες] - iefimerida.gr

Το success story της Μαριάννας -Αφησε την Αθήνα όταν ο ουρανός της άρχισε να γκριζάρει και πήγε στην Κρήτη για να φτιάξει κρέμες από βότανα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μαριάννα γεννήθηκε πριν από 55 χρόνια σε μια όμορφη, τότε, γειτονιά της Αθήνας. Τελειώνοντας το σχολείο, αποφάσισε να σπουδάσει Ψυχολογία. Εργάστηκε για 10 χρόνια με παιδιά κυρίως προσχολικής ηλικίας ενώ παράλληλα είχε το ενδιαφέρον και την ώθηση για τις λεγόμενες εναλλακτικές μορφές θεραπευτικής. Μέσα από τεχνικές όπως το σχέδιο, τη μουσική, τα χρώματα, το ψυχόδραμα, σιγά-σιγά στράφηκε προς την παράδοση. Γυρνώντας προς το παρελθόν, στο πέρασμα των αιώνων, παρατηρούσε ότι ο άνθρωπος είχε πάντα σχέση με το φυτικό βασίλειο και αλληλεπιδρούσε με αυτό.

Έτσι, το 1988, βλέποντας τον γαλανό ουρανό της Αθήνας να γκριζάρει σιγά-σιγά και έχοντας αγάπη και σεβασμό για το νησί της Κρήτης, αποφάσισε να ακολουθήσει τα όνειρά της, που την πρόσταζαν να πλησιάσει τη Μητέρα Γη. Σήμερα φτιάχνει η ίδια θεραπευτικά βότανα, έλαια και κρέμες συλλέγοντας βότανα από τα γύρω βουνά. Η επεξεργασία γίνεται αποκλειστικά με φυσικό τρόπο και το όμορφο εργαστήριό της στο χωριό του Μαρουλά είναι μια υπέροχη βόλτα αν βρεθείτε στο νησί των βοτάνων.

«Η Κρήτη είναι ένας βοτανολογικός παράδεισος. Ο αέρας, ο ήλιος, η θάλασσα, βοηθούν τα φυτά να είναι δυνατά και πλήρη αιθέριων ελαίων. Εδώ άρχισα να υλοποιώ τα όνειρά μου. Μπορούσα να έλθω σε επαφή με τη φύση, να γνωρίσω, να μυρίσω, να συλλέξω ποικίλα φαρμακευτικά φυτά. Επίσης, συνάντησα κάποιους από τους εναπομείναντες πρακτικούς γιατρούς και μαμές που μου μετέφεραν μέρος της πολύτιμης γνώσης τους. Σε συνδυασμό με μελέτη σχετικής βιβλιογραφίας, μπορούσα να διασταυρώσω και να έχω την προσωπική μου άποψη...», λέει η ίδια μιλώντας στο Popaganda.gr.

Διαβάστε όλα όσα αποκάλυψε για τα βότανα η Μαριάννα και τα τιπς που δίνει για καλύ υγεία και δείτε σχετικές φωτογραφίες στο Popaganda.gr, πατώντας ΕΔΩ.

Το success story της Μαριάννας -Αφησε την Αθήνα όταν ο ουρανός της άρχισε να γκριζάρει και πήγε στην Κρήτη για να φτιάξει κρέμες από βότανα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κρήτη βότανα Υγεία Marianna's workshop
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ