Αίνιγμα Γιούνκερ για την Ελλάδα: «Αν ο γάιδαρος ήταν γάτα...» - iefimerida.gr

Αίνιγμα Γιούνκερ για την Ελλάδα: «Αν ο γάιδαρος ήταν γάτα...»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια αινιγματική φράση, που περισσότερο θυμίζει παροιμία και γνωμικό και λιγότερο πολιτική τοποθέτηση, απάντησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, βρισκόμενος στο Λουξεμβούργο, για τι θα κάνει σε περίπτωση που ο Ελλάδα δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δανειστών.

Ο δαιμόνιος Γιούνκερ χαμογέλασε, άλλαξε τη γλώσσα που μιλούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή στη συνέντευξη Τύπου από αγγλικά σε γερμανικά και είπε αινιγματικά: «Αν το γαϊδούρι ήταν γάτα, θα καθόταν στην κορυφή του δέντρου όλη την ημέρα».

Οπως σημειώνουν και οι New York Times κανείς δεν κατάλαβε τι ακριβώς εννοούσε με αυτό και σημείωναν πως είναι -αν μη τι άλλο- παράξενο που ο 59χρονος Γιούνκερ, τη στιγμή που φιλοδοξεί να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, να εμφανίζεται τόσο μυστηριώδης.

Την ίδια στιγμή η Μέρκελ σχεδιάζει να αγνοήσει τις αντιδράσεις του Ντέιβιντ Κάμερον και να φέρει εις πέραν την αποστολή που έχει το όνομα «Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν». Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες τάσσονται με την άποψη της Γερμανίδας καγκελάριου, με αποτέλεσμα ο Βρετανός πρωθυπουργός να δείχνει απομονωμένος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ