Μόνο στη Γερμανία: Δικαστήριο απαγορεύει στους φιλάθλους να πανηγυρίζουν σε εξωτερικούς χώρους μετά τις 10 το βράδυ - iefimerida.gr

Μόνο στη Γερμανία: Δικαστήριο απαγορεύει στους φιλάθλους να πανηγυρίζουν σε εξωτερικούς χώρους μετά τις 10 το βράδυ

Μόνο στη Γερμανία: Δικαστήριο απαγορεύει στους φιλάθλους να πανηγυρίζουν σε εξωτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνο στη Γερμανία θα μπορούσε να συμβεί αυτό: δικαστήριο του Βερολίνου απαγορεύει στους φιλάθλους να πανηγυρίζουν στους δρόμους μετά τις 10 το βράδυ! Πέραν αυτής της ώρας, οι πανηγυρισμοί επιτρέπονται μόνο κατ' οίκον και κεκλεισμένων των θυρών!

Την ανήκουστη αυτή απόφαση έλαβε σήμερα πρωτοβάθμιο δικαστήριο στη συνοικία Νόικολν του Βερολίνου ύστερα από προσφυγή κατοίκου ο οποίος διαμαρτυρόταν για το θόρυβο από τους πανηγυρισμούς μετά το πρόσφατο ματς Γερμανία - Γκάνα στο Μουντιάλ που έληξε με ισοπαλία. Οπως αναφέρει η απόφαση, «οι φίλαθλοι έχουν το δικαίωμα να τραγουδούν ομαδικά, να κάνουν θόρυβο ή να φωνάζουν» μέσα στα σπίτια τους και πάντοτε «με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα». Η συγκεκριμένη απόφαση δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, αλλά θα ισχύει μόνο έως τις 14 Ιουλίου, μια μέρα μετά τη λήξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Πάντως, αυτή η ιστορία δεν θα πρέπει να προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη. Πολύ πρόσφατα, λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ, άλλαξε η νομοθεσία για την ηχορύπανση σε ομοσπονδιακό επίπεδο, επιτρέποντας την αναμετάδοση των αγώνων σε υπαίθριους χώρους. Ο θόρυβος φαίνεται πως δεν ταιριάζει στην ψυχρή γερμανική ιδιοσυγκρασία. Ο πανηγυρισμός ακόμα λιγότερο...

Φωτογραφία: http://www.demotix.com/

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ