Μάχη με τις φλόγες σε Φθιώτιδα, Λάρισα και Κορινθία: Υπό έλεγχο τα μέτωπα [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Μάχη με τις φλόγες σε Φθιώτιδα, Λάρισα και Κορινθία: Υπό έλεγχο τα μέτωπα [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Πολυδένδρι Αγιάς (Αγιόκαμπος) του νομού Λάρισας από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι και συνεχίζει να καίει πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές.Η φωτιά άρχισε από σκουπίδια που βρισκόντουσαν σε δασική περιοχή, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι έχουν υποστεί ζημιές τρία σπίτια.

Επί τόπου επιχειρούν τέσσερα αεροπλάνα, 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, τρεις ομάδες των έξι ατόμων πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, ενώ μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες καθώς στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες.

H σχετική ανακοίνωση από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής: «Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση και θάμνους εκδηλώθηκε (26/06) λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι, στην περιοχή του Αγιόκαμπου στη Λάρισα. Στο έργο κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (20 άνδρες), ενώ μεταβαίνει και ο Διοικητής της Υπηρεσίας στο σημείο. Από αέρος επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη- CL215, προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς, πριν επεκταθεί».

Λίγο μετά της 6 το απόγευμα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η φωτιά στον Αγιόκαμπο είναι σε ύφεση και υπό έλεγχο.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μάζι Μαλεσίνας του νομού Φθιώτιδας. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν καεί οι αυλές δύο σπιτιών χωρίς, ωστόσο, να απειλούνται οικίες.

Από το μεσημέρι κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού τα δύο αεροπλάνα PZL, που επιχειρούν από το αεροδρόμιο της Λαμίας, ενώ πριν από λίγο άρχισαν ρίψεις νερού και 2 Καναντέρ.

Η φωτιά έχει δύο μέτωπα και επεκτείνεται σε πευκόφυτη περιοχή, ενώ ισχυροί άνεμοι που επικρατούν, καθώς και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες -κοντά στους 42 βαθμούς- κάνουν το έργο των πυροσβεστών δύσκολο.

Πριν από την εκδήλωση αυτής της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες από εδάφους και αέρος αντιμετώπισαν εν τη γενέσει της μία ακόμα πυρκαγιά 20 χιλιόμετρα νότια από την Μαλεσίνα, στο Κόκκινο.

Και τρίτο πύρινο μέτωπο

Αργά το μεσημέρι της Πέμπτης ξέσπασε και τρίτο πύρινο μέτωπο, αυτή την φορά στην Κορινθία, κοντά στα λουτρά Ωραίας Ελένης, ωστόσο, η φωτιά κατευθύνεται σε χαράδρα και δεν απειλεί οικισμούς.

Μάχη με τις φλόγες σε Φθιώτιδα, Λάρισα και Κορινθία: Υπό έλεγχο τα μέτωπα [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0
Μάχη με τις φλόγες σε Φθιώτιδα, Λάρισα και Κορινθία: Υπό έλεγχο τα μέτωπα [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1
Μάχη με τις φλόγες σε Φθιώτιδα, Λάρισα και Κορινθία: Υπό έλεγχο τα μέτωπα [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 2
Μάχη με τις φλόγες σε Φθιώτιδα, Λάρισα και Κορινθία: Υπό έλεγχο τα μέτωπα [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 3

Φωτογραφίες και βίνεο από onlarissa και larissatv

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ