Κολυμπώντας ανάμεσα στις τεκτονικές πλάκες: Κατάδυση στην υποθαλάσσια σχισμή Σίλφρα [βίντεο] - iefimerida.gr

Κολυμπώντας ανάμεσα στις τεκτονικές πλάκες: Κατάδυση στην υποθαλάσσια σχισμή Σίλφρα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υποθαλάσσια σχισμή Σίλφρα στην Ισλανδία είναι μία ρωγμή μεταξύ των ηπείρων που σχηματίζεται από το σταθερό τράβηγμα δύο τεκτονικών πλακών και αποτελεί ένα πραγματικό γεωλογικό θαύμα αλλά και ένας από τους κορυφαίους καταδυτικούς προορισμούς του κόσμου.

Οι δύτες έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν κυριολεκτικά ανάμεσα στη Βόρεια Αμερική και την Ευρασία, ενώ σε ορισμένεα από τις στενότερα ανοίγματα, μπορούν να αγγίξουν και τις δύο πλευρές ταυτόχρονα.

Η περιοχή επίσης είναι μία από τις καθαρότερες θάλασσες του κόσμου, ως αποτέλεσμα μιας συναρπαστικής φυσικής διαδικασίας φιλτραρίσματος, όπου τα νερά λιώνουν από τον κοντινό παγετώνα Langjokull μέσα από την πορώδη υπόγεια λάβα για 30 έως 100 έτη πριν φτάσουν στη Σίλφρα.

Λόγω της θέσης της στο Εθνικό Πάρκο Θινγκβελιρ, η Σίλφρα προστατεύεται από τους κανονισμούς του πάρκου και οι δύτες μπαίνουν στο νερό μόνο με έναν τοπικό οδηγό από εταιρείες όπως η DIVE.IS. Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν εκδρομές από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ