Η NASA στέλνει μήνυμα προς πιθανούς εξωγήινους -Δέχεται προτάσεις για το περιεχόμενό του από όλους [εικόνες] - iefimerida.gr

Η NASA στέλνει μήνυμα προς πιθανούς εξωγήινους -Δέχεται προτάσεις για το περιεχόμενό του από όλους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έπειτα από την ανακάλυψη του εξωπλανήτη Γκλίζε 832c, η NASA ετοιμάζεται να στείλει μήνυμα προς πιθανούς εξωγήινους καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες ο εν λόγω πλανήτης είναι κατάλληλος για ζωή άρα δεν αποκλείεται η ύπαρξη εξωγήινου πολιτισμού.

Ο συγκεκριμένος εξωπλανήτης ανακαλύφθηκε από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Γη, για την ακρίβεια η απόσταση είναι 16 ετών φωτός. Ο Γκλιζέ 832c είναι πενταπλάσιος της Γης.

Η NASA ετοιμάζεται να στείλει στο διάστημα μήνυμα προς πιθανούς εξωγήινους.

Συγκεκριμένα έπειτα από την ολοκλήρωση της μελέτης του Πλούτωνα, το 2015 η NASA σκοπεύει να στείλει στο σκάφος ένα ψηφιακό μήνυμα. Όταν το σκάφος βγει από το ηλιακό μας σύστημα θα μεταφέρει μαζί του και το μήνυμα.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θεωρεί ότι μελλοντικά ενδέχεται να λάβει το μήνυμα κάποιος εξωγήινος πολιτισμός. Ωστόσο ο Στέφεν Χόκινγκ, προειδοποιεί ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνουν αντιληπτές οι φιλικές προθέσεις το μηνύματος που ενδέχεται να πάρουν οι εξωγήινοι.

Η επίσημη ανακοίνωση για την αποστολή και το περιεχόμενο του νέου μηνύματος θα γίνει στο τέλος Αυγούστου και η ΝΑSA δέχεται προτάσεις από οποιονδήποτε στον κόσμο. Σημειώνεται ότι το σκάφος θα έχει επικοινωνία με τη Γη άρα θα υπάρχει η δυνατότητα το μήνυμα να αλλάξει στην πορεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ