Αγνωστο γιγάντιο κήτος επιτίθεται και τρώει λευκό καρχαρία 3 μέτρων [βίντεο] - iefimerida.gr

Αγνωστο γιγάντιο κήτος επιτίθεται και τρώει λευκό καρχαρία 3 μέτρων [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας θεωρείται ο πιο επικίνδυνος θηρευτής της θάλασσας. Ωστόσο στα σκοτεινά βάθη φαίνεται πώς κρύβεται κάτι πολύ χειρότερο που ακόμα και οι καρχαρίες το τρέμουν.

Σύμφωνα με Αυστραλούς επιστήμονες, ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας μήκους 3 μέτρων δέχθηκε βίαιη επίθεση και έγινε λεία για ένα ακόμα μεγαλύτερο αρπακτικό, πιθανότατα έναν «κολοσσιαίο κανίβαλο» όπως αναφέρουν οι ερευνητές..

Ο θηλυκός μεγάλος λευκός καρχαρίας, που ονομαζόταν «άλφα» είχε ειδική συσκευή επισήμανσης, στα πλαίσια μίας διερεύνησης για τη διακίνηση των ζώων αυτών κατά μήκος των ακτών της Αυστραλίας.

Στο βίντεο που παρουσιάζει το κανάλι του κέντρου Σμιθσόνιαν, οι ερευνητές προσπαθούν να εντοπίσουν τη φύση και το είδος του πλάσματος που επιτέθηκε στον καρχαρία.

Σύμφωνα με το βίντεο, 4 μήνες μετά το περιστατικό, ο καρχαρίας ξεβράστηκε σε κοντινή ακτή. Οταν οι επιστήμονες ανέκτησαν τα δεδομένα από την συσκευή επισήμανσης, έμειναν άφωνοι με αυτό που ανακάλυψαν.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η συσκευή παρουσίασε απότομη βουτιά σε βάθος, κατεβαίνοντας περίπου 580 μέτρα. Ωστόσο, υπήρχε επίσης μια ταυτόχρονη αύξηση της θερμοκρασίας, αυξάνεται από περίπου 8 ° C στους 25.5 ° C και έμεινε εκεί για περίπου 8 ημέρες.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η μόνη πιθανή εξήγηση για αυτό είναι ότι είχε φαγωθεί, αφού αυτές οι θερμοκρασίες είναι ενδεικτικά του πεπτικού συστήματος ενός άλλου ζώου.

«Το ερώτημα που όχι μόνο ήρθε στο μυαλό μου, αλλά στο μυαλό του καθενός που συμμετείχε στην έρευνα ήταν, "τι πλάσμα το έκανε αυτό;" "ΤΙ θα έτρωγε έναν καρχαρία τόσο μεγάλο; Τι θα μπορούσε να σκοτώσει έναν μεγάλο λευκό 3 μέτρων;"»αναφέρει ο ερευνητής Ντειβ Ριγκς

Ωστόσο η πιο λογική εξήγηση που μπορούν να δώσουν για το συγκεκριμένο περιστατικό, είναι ότι ο καρχαρίας φαγώθηκε από ένα άλλο καρχαρία. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι οι θερμοκρασίες του σώματος των μεγαλύτερων καρχαριών είναι ίδιες όπως τα δεδομένα θερμοκρασίας που ανέκτησαν από την συσκευή.

Επιπλέον, υποδηλώνουν ότι ένας τεράστιος καρχαρίας μήκους 5 μέτρων και βάρους 2 τόνων μπορεί να είχε μια εδαφική διαφωνία με τον καρχαρία θύμα, ή, εναλλακτικά, να ήταν απλά πεινασμένος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τέρας καρχαρίας κήτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ