Προφυλακιστέοι άλλοι τρεις για το καρτέλ ηρωίνης -Τι είπαν στις απολογίες τους - iefimerida.gr

Προφυλακιστέοι άλλοι τρεις για το καρτέλ ηρωίνης -Τι είπαν στις απολογίες τους

Προφυλακιστέοι άλλοι τρεις για το καρτέλ ηρωίνης -Τι είπαν στις απολογίες τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μην ανακατεύεσαι, αυτά που μεταφέρεις δεν είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους». Αυτό είπαν οι εγκέφαλοι του καρτέλ ηρωίνης σε ένα από τα μέλη του πληρώματος που κατηγορείται για την υπόθεση των περίπου δύο τόνων ναρκωτικών που έφερε το κύκλωμα στην Ελλάδα. Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε στην απολογία του, αλλά δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα.

Με τη σύμφωνη γνώμη των τελευταίων, ο εν λόγω κατηγορούμενος- ένας 47χρονος Ιρανός- και δύο ακόμη κρίθηκαν και εκείνοι προφυλακιστέοι. Ο Ιρανός, που φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε το φορτίο που μετέφερε το «Noor One» και όταν ρώτησε του είπαν: «Εσύ μην ανακατεύεσαι, αυτά που μεταφέρεις δεν είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους». «Είχα ανάγκη τα χρήματα καθώς έχω τέσσερα παιδιά και είμαι πάμφτωχος», φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του.

Ο Ινδός, επίσης μέλος του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου, δήλωσε και εκείνος από την πλευρά του ότι δεν γνώριζε τι μετέφερε το πλοίο, ενώ πρόσθεσε πως πίστευε ότι το «Noor One» ερχόταν στην Ελλάδα για επισκευή.

Πριν από αυτούς είχε απολογηθεί ο 32χρονος Ελληνας που είναι ανάμεσα στους 14 συλληφθέντες κατά την επιχείρηση εντοπισμού του δεύτερου τόνου ηρωίνης που είχε φέρει το κύκλωμα στη χώρα. Εκείνος αρνήθηκε τόσο οποιαδήποτε γνώση του φορτίου, που φέρεται να μετέφερε, όσο και ότι είναι μέλος του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών. Απέδωσε, μάλιστα, την εμπλοκή του στην όλη υπόθεση σε καθαρά τυχαία περιστατικά.

Απολογίες και για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Παράλληλα, για την υπόθεση έχει σχηματιστεί και ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπορία καυσίμων. Για αυτό οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πειραιά την Τετάρτη η 53χρονη που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας του δεξαμενόπλοιου, ο πλοίαρχος και ο Α' μηχανικός, προκειμένου να απολογηθούν για τους 18 τόνους λαθραίου καυσίμου που βρέθηκαν στο πλοίο, χωρίς παραστατικά.

Στη συνέχεια οδηγήθηκαν εκ νέου στο λιμεναρχείο Ελευσίνας, όπου κρατούνται, και θα προσαχθούν εκ νέου την Πέμπτη στα δικαστήρια Πειραιά, προκειμένου να απολογηθούν για την ποσότητα ηρωίνης που μετέφερε το πλοίο.

Από τους 14 συλληφθέντες για τον δεύτερο τόνο ηρωίνης έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέα τα τέσσερα μέλη του πληρώματος -ο μηχανικός και τρεις ναύτες- όλοι τους Ινδοί υπήκοοι, που απολογήθηκαν την Τρίτη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ