Καρτέλ ηρωίνης: Δεν ήξερε τίποτα ο 32χρονος Ελληνας -Αρνήθηκε την εμπλοκή στην απολογία του - iefimerida.gr

Καρτέλ ηρωίνης: Δεν ήξερε τίποτα ο 32χρονος Ελληνας -Αρνήθηκε την εμπλοκή στην απολογία του

Καρτέλ ηρωίνης: Δεν ήξερε τίποτα ο 32χρονος Ελληνας -Αρνήθηκε την εμπλοκή στην α
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο ίδιο πλαίσιο με τους προηγούμενους απολογούμενους για την υπόθεση του καρτέλ ηρωίνης κινήθηκε και ο 32χρονος Ελληνες, που βρέθηκε ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα την Τετάρτη, δηλώνοντας ουσιαστικά ότι δεν ήξερε τίποτα για την υπόθεση.

Ο άνδρας που φέρεται ως το άτομο που βοήθησε στη μεταφορά ποσότητας ηρωίνης στην έπαυλη στη Φιλοθέη αρνήθηκε οποιαδήποτε γνώση του φορτίου, όπως και ότι είναι μέλος του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών. Οσο για την εμπλοκή του στην υπόθεση, την απέδωσε σε καθαρά τυχαία περιστατικά.

Η τύχη του 32χρονου θα κριθεί αφού ολοκληρώσουν τις απολογίες του δύο ακόμη μέλη του δεξαμενόπλοιου «Noor One», που μετέφερε τους δύο τόνους ναρκωτικών στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν 47χρονο Ιρανό, ο οποίος φέρεται να έπαιζε κομβικό ρόλο στην υπόθεση, και έναν Ινδό υπήκοο.

Σύμφωνα με τη διορισθείσα συνήγορο του 47χρονου, πρόκειται για έναν φτωχό Ιρανό πολύτεκνο, που προσελήφθη για τη συγκεκριμένη μεταφορά από το καρτέλ, έναντι ενός μικρού ποσού για τα ελληνικά δεδομένα, που φθάνει περίπου τα 1.500 ευρώ, αλλά που στην πατρίδα του θεωρείται μια μικρή περιουσία.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση του εντοπισμού του δεύτερου τόνου ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί εμπλέκονται 14 άτομα. Δέκα μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου, ένας Τούρκος με βελγικό διαβατήριο, ένας 47χρονος Ιρανός και δύο Ελληνες: ο 32χρονος άνδρας και μια 53χρονη γυναίκα που φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Τα πέντε μέλη του πληρώματος, ο Τούρκος υπήκοος και η 53χρονη γυναίκα αναμένεται να απολογηθούν την Πέμπτη.

Εναντίον όλων των συλληφθέντων έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Επίσης για κάποιους έχει σχηματισθεί δικογραφία για λαθρεμπόριο καυσίμων. Ηδη για την υπόθεση κρίθηκαν προφυλακιστέοι την Τρίτη τέσσερα από τα μέλη του πληρώματος -ο μηχανικός και τρεις ναύτες- όλοι τους Ινδοί υπήκοοι.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ