Σύγχρονο «κυνήγι μαγισσών»: Δήλωσε ότι δεν πιστεύει στο Θεό και η οικόγενειά του τον έκλεισε σε ψυχιατρείο

Εναν απίστευτο και συνάμα τρομακτικό Γολγοθά ανεβαίνει ο 29χρονος Μπουμπάρακ Μπάλα από τη Νιγηρία, καθώς, η οικογένειά του τον έκλεισε σε ψυχιατρείο όταν εκείνος δήλωσε ότι είναι άθεος.Ο χημικός μηχανικός Μουμπάρακ Μπάλα ζει στη βόρεια Νιγηρία, στη μουσουλμανική πολιτεία Κάνο που από το 2000 έχει υιοθετήσει τον αυστηρό ισλαμικό νόμο (σαρία). Η οικογένεια του Μουμπάρακ τον κατηγορεί για «αποστασία» από τη μουσουλμανική πίστη, που με βάση τον ισλαμικό νόμο τιμωρείται με θάνατο.

Ο Μοχάμαντ Σέχου Μπέλο, ο δικηγόρος του 29χρονου, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι ο πατέρας του πελάτη του, ανησυχώντας για την ασφάλειά του, τον έκλεισε σε ψυχιατρική κλινική, παρά τη θέλησή του.

«Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι ο προς το παρόν Μπάλα χρειάζεται ψυχιατρική θεραπεία. Όμως εκείνος επιμένει ότι είναι μια χαρά και ότι τα φάρμακα που του χορηγούν τον αρρωσταίνουν», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος είπε ότι έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για να πετύχει την απελευθέρωση του Μουμπάρακ από το νοσοκομείο. Η υπόθεση αυτή εξετάζεται επίσης από τη Διεθνή Ένωση Ανθρωπιστικών Μελετών και Ηθικής.

Μάλιστα, ο πατέρας του 29χρονου επιμένει ότι θα συνεχίσει να έχει υπό κράτηση τον γιο του μέχρι να ολοκληρωθούν οι θεραπείες και να «γιατρευτεί» ο αθεϊσμός του, ενώ η μητέρα του, η οποία βοήθησε στο να βγει στη δημοσιότητα η ιστορία, έχει ήδη εκδιωχθεί από την οικογένεια.

Το πρόσωπο που βοήθησε στο να βγει η ιστορία στη δημοσιότητα είναι η ίδια η μητέρα του Μουμπάρακ, η οποία έχει ήδη εκδιωχθεί από την οικογένεια. Η γυναίκα αυτή έβαλε κρυφά στην κλινική ένα τηλέφωνο που μπορούσε να στείλει και email και με αυτόν τον τρόπο ο Μουμπάρακ έβγαλε τη φωτογραφία του στο κρεβάτι και την έστειλε στον δικηγόρο του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ