«Ρόδι» -Σε αυτή την ψησταριά φτιάχνουν το καλύτερο κεμπάπ της πόλης -Τα περίφημα γλυκά της που λατρεύει και ο Παρλιάρος [εικόνες] - iefimerida.gr

«Ρόδι» -Σε αυτή την ψησταριά φτιάχνουν το καλύτερο κεμπάπ της πόλης -Τα περίφημα γλυκά της που λατρεύει και ο Παρλιάρος [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέτρινοι τοίχοι, με ξύλινες λεπτομέρειες, πολύχρωμα βιτρό με σήμα κατατεθέν το ρόδι σε όλες τις εκδοχές του και κορνιζαρισμένα βραβεία στους τοίχους- τα παιδιά της οικογένειας στα μέσα και στα έξω- με κεντρική οικοδέσποινα του μαγαζιού την μαμά Λαρίσα. Ολα αυτά συνθέτουν το σκηνικό της ψησταριάς στα Σεπόλια «Ρόδι» όπου μια οικογένεια από την Αρμενία φτιάχνει το πιο αυθεντικό κεμπάπ στην πόλη.

«Η καταγωγή μας είναι από το Ερεβάν της Αρμενίας» λέει μιλώντας στο Popaganda.gr ο κ. Γρηγόρης-ιδιοκτήτης του μαγαζιού που στο ενεργητικό του έχει τρία πτυχία (πανεπιστήμιο, πολυτεχνείο, σχολή στη Μόσχα) και θητεία αντιδημάρχου στην Αρμενία. «Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος έφτασε στο αποκορύφωμά του με την σύρραξη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Να φανταστείτε για 3 χρόνια είχαμε ρεύμα μόνο για 2 ώρες το εικοσιτετράωρο, τα σχολεία παρέμεναν κλειστά, τα παιδιά μικρά, κρύο στους -5 βαθμούς… Επιτακτική ήταν η ανάγκη να παρθεί μία απόφαση και το 1994, απευθυνθήκαμε στη Ελλάδα που είχαμε συγγενείς, στην γιαγιά μας που έμενε στον Πειραιά.»

Διαβάστε τι λιχουδιές μπορεί να γευτεί κανείς στο Ρόδι και φυσικά φωτογραφίες από το μαγαζί στο Popaganda.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ